ZAPLAKAO SAM KAD SAM GA VIDEO LISICAMA VEZANOG ZA DALEKOVOD, MOKROG I KAKO LEŽI NA ZEMLJI! Najnoviji detalji otmice dede Jelene Đoković
Foto: Profimedia

OPORAVLJA SE KOD SINA

ZAPLAKAO SAM KAD SAM GA VIDEO LISICAMA VEZANOG ZA DALEKOVOD, MOKROG I KAKO LEŽI NA ZEMLJI! Najnoviji detalji otmice dede Jelene Đoković

Potresno svedočenje komšije

Objavljeno:

Milosav Radisavljević (80) iz Ljiga - deda Jelene Đoković, supruge proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića - koji je u četvrtak u gluvo doba noći bio opljačkan, kidnapovan i vezan za dalekovod u kukuruzima, smešten je kod sina u Beogradu. Policija, kako saznajemo, intenzivno traga za dvojicom maskiranih muškaraca koji su upali u njegovu kuću, u ljiškoj Hadži Đerinoj ulici, odakle su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon.

Prema svedočenju rođenog brata žrtve Milana Radisavljevića, upravo s tog mobilnog telefona Milosavljevom sinu su lopovi slali SMS-ove u kojima su zahtevali novac. Nezvanično saznajemo da su tražili dva miliona evra.

Otišao sam u baštu u četvrtak pre podne, kao što činim svakodnevno. Odjednom je muški glas počeo da me iz kukuruza doziva po imenu, uz povike upomoć - kaže Isailo Lazić, iz Ljiga. - Pošao sam tamo odakle su dopirali povici, ali sam zbog svoje bezbednosti poneo, za svaki slučaj, drveni kolac, koji sam našao usput. Kad sam video prizor, umalo se nisam šlogirao! Komšija, deda Lesa, kako svi u Ljigu zovemo Milosava, bio je širokom lepljivom trakom vezan preko grudi, a jednom rukom lisicama za šipku metalnog dalekovoda.

Odmah su stigle policija i Hitna pomoć u njivu koja se nalazi u delu Ljiga nazvanom Ćućin, nedaleko od ovdašnjeg doma zdravlja. Milosav, srećom, nije imao nikakvih povreda, ali je pretrpeo šok.

Mesto gde je pronađen Jelenin deda
Mesto gde je pronađen Jelenin deda foto: Profimedia, Printscreen Facebook / Ljig INFO

- Pitao sam ga otkud on u kukuruzima vezan, i odgovorio mi je da su ga iz kuće odvela dvojica muškaraca koja su preko glave imala navučene nekakve čarape. Preveli su ga preko reke Ljig, i zato je bio je mokar - kaže Isailo. - Lepljiva traka bila mu je obmotana i oko nogu, ali je uspeo da je se nekako oslobodi. Rekao mi je da su ta dvojica sa sobom ponela i ašov, koji su ostavila negde u korovu. Pretpostavljam da je policija ašov pronašla, jer su obavili uviđaj u njivi. Nisam video da je nosio čizme ili opanke, bio je, čini mi se, bos.

Deda Jelene Đoković bio je vezan za dalekovod u njivi gusto zarasloj u kukuruze, među kojima se nalazi metalni dalekovod. Po svemu sudeći, to mesto su počinioci izabrali jer je teško pristupačno. Do njega je najlakše doći preko reke ili zaobilazno, putem, pored Doma zdravlja.

- Zaplakao sam kad sam video deda Lesu vezanog lisicama za dalekovod, mokre odeće, kako leži na zemlji - kaže Isailo. - Svima nama u Ljigu on je veoma drag, divan komšija, koji obožava svoju unuku Jelenu. Za njega je ona, kako uvek kaže, ikona od kada se rodila. Ko zna šta bi bilo da nisam čuo njegove povike...

Posle nesvakidašnjeg događaja kakav se u Ljigu i Kačerskom kraju ne pamti, porodica supruge Novaka Đokovića navela je da je u potpunom šoku. U saopštenju tima Novaka Đokovića za odnose s javnošću ističe se da zbog svih okolnosti deda Milosav nije u stanju da daje izjave medijima, kao ni Novak i Jelena. Zbog toga što je istraga u toku, porodica Đoković moli javnost za razumevanje.

- Najvažnije je da je Milosav dobro, s obzirom na to šta je sve preživeo te noći - kaže njegov rođeni brat Milan Radisavljević.

- Jelena stalno zove iz Monte Karla, gde se ona i Nole trenutno nalaze, često razgovaramo o svemu. Nole je svu pažnju posvetio Jeleninom dedi. Trudimo se svi da Milosava ohrabrimo, da ne misli mnogo na ono što se dogodilo. Najvažnije je da nije povređen i da se sada nalazi okružen porodicom i stalnom brigom, kod sina u Beogradu.

PORUKE STIZALE I U POLICIJI

ČIM mu je stigla prva poruka na mobilni telefon u kojoj je tražen novac, Losin sin odmah je obavestio policiju - kaže Milan.

- U porukama su navedeni iznosi za otkup dede Milosava, ali u interesu istrage ne bih pominjao sumu. I dok je bio u policiji, njegovom sinu stizale su poruke sa zahtevom da se isplate pare. Poruke su prvo stizale sa Milosavljevog mobilnog telefona, koji su razbojnici uzeli, ali je ubrzo taj broj bio nedostupan.

Ubrzo potom, poruke su počele da stižu i sa drugih, nepoznatih brojeva mobilnih telefona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.