Užasna ispovest optuženog za UBISTVO PEKARA U RESAVSKOJ ULICI: VREĐAO MI ŽENU I MRTVOG OCA, ZATO SAM MU SMRSKAO GLAVU!
Foto: Facebook

stravično!

Užasna ispovest optuženog za UBISTVO PEKARA U RESAVSKOJ ULICI: VREĐAO MI ŽENU I MRTVOG OCA, ZATO SAM MU SMRSKAO GLAVU!

Priznajem, ubio sam prijatelja Nikolu Ostojića u mojoj staklorezačkoj radnji, zato što mi je pijan vređao ženu i mrtvog oca. Sad se iskreno kajem, kazao je Filip Gavranović pred sudom

Objavljeno: 10:53h

Priznajem, ubio sam Nikolu u svojoj staklorezačkoj radnji 3. novembra prošle godine, ali to nije bilo zbog para, kako su svi govorili, nego zato što me je pijan užasno vređao. Dao bih sve da mogu da vratim vreme, ali ne mogu. Iskreno se kajem, rekao je juče na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu staklorezac Filip Gavranović (31), optužen da je ubio svog prijatelja i komšiju, pekara Nikolu Ostojića (36).

Gavranović je do detalja pričao o svom prijateljstvu sa Nikolom, kao i šta se dešavalo između njih kobnog dana.

- Nikola je pre podne bio na sahrani. Po ranijem dogovoru, trebalo je da mi pozajmi 2.000 evra da bih vratio neki dug i zaokružio neke poslove u vezi s mojom radnjom, jer sam nameravao da je izdam. Rekao sam da ću mu vratiti novac do kraja sledeće nedelje, kad završim jedan posao - ispričao je Gavranović, pišu beogradski mediji.

Napomenuo je da je tog dana tokom radnog vremena popio oko pola flaše rakije!

Potom je odvezao suprugu Ivanu na trening, a u međuvremenu je Nikola došao kod njega u radnju, gde su popili zajedno još po tri-četiri čašice rakije:

- Nakon toga smo otišli u obližnji kafić i popili kafu, ali i pet-šest piva. Supruga je već počela da me zivka i pita da li sam uzeo pare od Nikole, što je njega iznerviralo, jer je uvek govorio kako žene ne treba da se mešaju u muške stvari.

Gavranović je kazao i da su se uveče vratili u staklorezačku radnju da popiju po još jednu rakiju i tada mu je Nikola dao pare. Međutim, ubrzo je počeo da ga vređa.

- Ivana mi je i dalje slala poruke, što je on prokomentarisao: "Zašto dozvoljavaš toj kosovarskoj kurvi da ti komanduje, dokle ćeš da budeš papučar." Kritikovao me je i kako sam upropastio porodičnu radnju, da mi se deda prevrće u grobu. Pominjao mi je mrtvog oca, koji mi je izdahnuo na rukama. Tek tada sam reagovao i rekao mu da se smiri - tvrdio je Gavranović i dodao:

- Nikola je i dalje nastavio da me vređa, a onda je rekao: "Sad će da vide Beograđani kako ja bijem" i lupio mi šamar. Pao sam sa stolice, posle čega me je još par puta udario pesnicom. U ruci je imao nešto od alata i time me ubadao po rukama.

Usledilo je, kaže on, međusobno rvanje i pesničenje po podu, sve dok nisu došli do uskog prolaza kod WC-a, gde se na njih obrušila neka kutija sa alatom.

- Pukla je šolja ili lavabo. Pobesneo sam, izgubio kontrolu i izudarao ga nekom alatkom. Kada sam video da više ne pomera ruke, istrčao sam i seo u auto, gde sam se ispovraćao. Pokupio sam suprugu i ostavio je u Balkanskoj, otišao do stana da se istuširam i presvučem. Popio sam i tri-četiri leka za smirenje i onda Ivaninom drugu vratio novac koji sam mu dugovao -naveo je optuženi.

Na pitanje zašto nikom nije rekao šta se dogodilo, već je par dana učestvovao u potrazi za nestalim Nikolom zajedno sa njegovom porodicom, Gavranović je kratko odgovorio:

- Bio sam potpuno paralizovan, odsutan!

On je, podsetimo, uhapšen nekoliko dana posle zločina, kada ga je upravo supruga Ivana prijavila policiji zbog sumnjivog ponašanja. Leš Ostojića pronađen je u dnu staklorezačke radnje, prekriven gomilom hartije, tepiha, ramova i slika. T. I.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.