Osumnjičen za ubistva 46 Albanaca, 4 godine bio u BEKSTVU, tražili ga i zbog droge! BIVŠI PRIPADNIK ŠAKALA UHAPŠEN U CRNOJ GORI
Foto: Printscreen

SAČEKUŠA

Osumnjičen za ubistva 46 Albanaca, 4 godine bio u BEKSTVU, tražili ga i zbog droge! BIVŠI PRIPADNIK ŠAKALA UHAPŠEN U CRNOJ GORI

Za Vukojevićem je bila raspisana i Interpolova poternica radi izdržavanja kazne zatvora od sedam godina zbog počinjenih krivičnih dela trgovina drogom i teška krađa

Objavljeno:

Predrag Vukojević, zvani Madžo, bivši pripadnik paravojne formacije "Šakali", uhapšen je u Crnoj Gori zbog sumnje da je 1999. godine u selu Ljubenić na Kosovu učestvovao u ubistvu 46 albanskih civila.

Kako piše portal "Balkan insajt", Vukojević je uhapšen četiri godine od bekstva, i to nakon što je zatečen u krivolovu ribe u Baru. Ovo hapšenje dogodilo se u petak, a crnogorska policija je u nedelju potvrdila identitet uhapšenog za kojim je bila raspisana Interpolova poternica.

Tužilaštvo za ratne zločine za Vukojevićem je tragalo zbog zločina počinjenih u Ljubeniću 1. aprila 1999. godine, kada je ubijeno 46 albanskih civila, a ranjeno 11. Prethodno, 2014. godine tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv trojice bivših pripadnika JNA: Vladana Krstovića, Lazara Pavlovića i Milana Ivanovića, kao i poternice za Vukojevićem i Nenadom Lekićem, za kog se verovalo da se krije u Švedskoj.

Tela 34 žrtve iz Ljubenića nađena su u masovnoj grobnici u Batajnici, a za četiri žrtve se još uvek traga.

Suđenje za masakr u Ljubeniću traje pred Višim sudom u Beogradu zajedno sa procesom protiv okrivljenih za ubistva albanskih civila u drugim selima na KiM, poput Ćuške i Pavljana, koji su se dogodili takođe u proleće 1999. Grupa okrivljenih je najpre osuđena na ukupno 106 godina zatvora za ubistvo najmanje 118 albanskih civila.

Osuđen zbog dilovanja droge

Za Vukojevićem je bila raspisana i Interpolova poternica radi izdržavanja kazne zatvora od sedam godina zbog počinjenih krivičnih dela trgovina drogom i teška krađa. O eventualnoj ekstradiciji "šakala" Srbiji odlučivaće podgorički Viši sud.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.