ANĐELA JE LEŽALA U KRVI, isprskana suzavcem, a on je pritisnuo celim telom da je dotuče... JEZIVI DETALJI DRAME U NIŠKOM SUDU
Foto: Jelena Ivić/Kurir

drama

ANĐELA JE LEŽALA U KRVI, isprskana suzavcem, a on je pritisnuo celim telom da je dotuče... JEZIVI DETALJI DRAME U NIŠKOM SUDU

Anđela ležala u krvi, isprskana suzavcem, a on je pritisnuo celim telom da je dotuče... jezive scene drame u Niškom sudu!

Objavljeno: 16:57h

Blagoje Stojanović (75) penzioner iz Niša, kako smo već pisali, otrovao se i preminuo posle napada u niškoj Palati pravde, kada je suzavcem poprskao i nožem uboo u vrat sedamnaestogodišnju devojku Andjelu Mitić iz Niša.

Drama se odigrala na očigled advokata Žakline Mitrović i njenog pripravnika Lazar Vujoševića.

- Bilo je užasno da nije bilo mog pripravnika Lazara, Stojanović bi sigurno ubio devojku - počinje priču advokat Mitrović koja je zastupala Blagoja Stojanovića u sporu sa Tanjom Mitić (53) iz Niša i dodaje:

- Bili smo u sudskom holu ispred sobe 50. Posle Lazara i mene došao je Stojanović i seo pored nas. Odmah potom stigla je i Andjela i stala pored njega, okrenuta bokom pa sela u fotelju. Saopštila mi je da je došla da opravda izostanak majke na suđenju pošto je sprečena bolešću. Devojka je, kao i pri dolasku na prehodna tri ročišta, bila vrlo kulturna i ponašala se pristojno i dostojanstveno. Međutim, njena poruka da majka ne dolazi očito da je iziritirala Blagoja. Skočio je iz čista mira na devojku i posipao joj po licu sprej suzavca. Čitavim telom ju je pritisnuo na fotelju, potegao nekakav nožić i počeo da ubada u vrat. Krv je šikljala na sve strane. Sigurna sam da bi je dotukao da nije skočio moj pripravnik Lazar, rekla je Mitrovićeva.

Lazar je najpre odgurno advokaticu Mitrović da je zaštiti a potom se bacio na Stojanovića.

Sve se dogodilo iznenada i brzo. Instiktivno sam regaovao i uhvatio Stojanovića za ruku. Međutim on je i dalje nasrtao na devojku i oborio je na pod. Očito da je imao nameru da je tu dotuče. Uhvatio sam ga za obe ruke i oborio u stranu pored devojke. U tom momentu pritrčala je i advokatica Mitrović i zgrabila da skloni devojku sa Stojanovićevih ruku. Podigla je devojku i povela u hol dok joj je krv liptala iz vrata pa je zatražila neki peškir da joj omota. Pustio sam Stojanovića i prišao da pomognemo devojci. Dok smo je odvodili niz stepenice u prizemlje kod obezbeđenja video sam da se Stojanović vraća u fotelju, uzima iz džepa neku flašicu i nešto pije. Mislio sam u prvom trenutku da je to voda, a kasnije sam doznao da je bila neka kiselina - ispričao je advokatski pripravnik Lazar Vujošević.

Hitna pomoć je u sud stigla kako kažu očevidci za nepunih pet minuta i medicinske ekipe su u dva saniteta prevezle Anđelu i Stojanovića u Urgentni centar u Nišu. Stojanović je posle jednog sata umro od trovanja kiselinom, a Anđela je imala sreće da joj nije povređen ni jedan vitalni krvni sud i kako je i juče saopšteno, uspešno se oporavlja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.