POLICIJA UPALA NA GRAĐEVINSKI FAKULTET: Masovno hapšenje, KRALI OD STUDENATA, šteta 16 MILIONA!
Foto: Google street view

popadali

POLICIJA UPALA NA GRAĐEVINSKI FAKULTET: Masovno hapšenje, KRALI OD STUDENATA, šteta 16 MILIONA!

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

Objavljeno: 16:00h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenje za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su šest osoba osumnjičenih da su malverzacijama sa školarinom oštetile Građevinski fakultet u Beogradu za više od 16 miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšen je T.S. (1973), dok su S.M. (1985), B.M. (1988), N.M. (1984), D.J. (1996) i A.M. (1996) uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je T.S., zaposlen u Službi za studenstka pitanja Građevinskog fakulteta, studente dovodio u zabludu da će njihova dugovanja za školarinu biti izmirena ukoliko njemu plate polovinu iznosa stvarnog duga.

Na taj način T.S. je od studenata primio oko 1.100.000 dinara.

Osumnjičeni M.S., B.M., N.M, D.J., A.M. i još jedna osoba za kojom je raspisana potraga, sumnjiče se da su po prethodnom dogovoru sa T.S., predlagali studentima da svoje dospele obaveze prema fakultetu izmire tako što će deo duga predati njima u gotovini, što bi T.S. evidentirao kao uplatu celokupnog iznosa.

Sumnja se da su oni od studenata uzeli 622.500 dinara, koje su potom predali osumnjičenom T.S.

Na ovaj način T.S. oštetio je Građevinski fakultet za 16.790.366 dinara, a sebi pribavio imovinsku korist u iznosu više od 1.700.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.