DOKTOR NAUKA KOJI VOLI DA UBIJA, VIŠE PUTA DO SAD OKRVAVIO RUKE: OVO je ruski mafijaš koji je ZABETONIRAO žive Srbe! (VIDEO)
Foto: Printscreen

OTKRIVAMO

DOKTOR NAUKA KOJI VOLI DA UBIJA, VIŠE PUTA DO SAD OKRVAVIO RUKE: OVO je ruski mafijaš koji je ZABETONIRAO žive Srbe! (VIDEO)

Sa 23 godine bio je na čelu kompanije Valentina, a tokom prvih pet godina poslovanja izgradio je akva-park, stazu za Formulu 1 i posedovao brojne kafiće i restorane, uključujući i hotel sa 5 zvezdica

Objavljeno:

Sergej Zirinov, ruski mafijaš i bivši poslanik skupštine Krasnodarske oblasti, navodno stoji iza nestalih sprskih radnika, koje je, prema pisanjima ruskih medija, žive zabetonirao u luksuzni hotel!

Zirinov je rođen 1974. godine u Anapi, a sa samo 11 godina je ozbiljno počeo da se bavi boksom i da učestvuje na takmičenjima. Diplomirao je 1996. godine, a potom i doktorirao 2006. na Ekonomskom fakultetu.

Njegov ujak, Nikolaj Ispirian, vlasnik više restorana ubijen je 1997. godine, a Zirinov je posle njegove smrti nasledio čitav posao.

Sa 23 godine bio je na čelu kompanije Valentina, a tokom prvih pet godina poslovanja izgradio je akva-park, stazu za Formulu 1 i posedovao brojne kafiće i restorane, uključujući i hotel sa 5 zvezdica.

foto: Printscreen

Hapšenje zbog pokušaja ubistva

Marta 2013. godine Zirinov je uhapšen zbog pokušaja ubistva zamenika kozačkog atamana Nikolaja Nesterenka, a potom je optužen za organizovanje grupe koja stoji iza najmanje tri ubistva.

Istraga je trajala dve godine, a više od 40 istražitelja je učestovalo. Primećen je veći broj nelogičnosti i kontradiktornih izjava.

Sumnja se da su 2002. godine Zirinov i njegova grupa ubili generalnog direktora hotela "Mala luka" Vitalija Sadovniča i njegovu ženu Olgu Ivaniku, a dve godine kasnije poznatog biznimena Salmana Nabijeva. Ista grupa stoji iza napada na Nikolaja Nesterenka, kada je ubijen njegov vozač.

Ime Sergeja Zirinova dovodi se i vezu sa Rubenom Taulijan, poznatim kao Kralj ruske obale Crnog mora. Naime, ruski mediji navode da su oni veoma dobri prijatelji i da su se dogovorili oko podele moći i vlasti nad čitavim regionom obale Crnog mora. Oni zajedno organizuju letovanja za visoke zvanice, što im omogućava brojne povlastice.

foto: Printscreen

Srbi živi zabetonirani?

Naime, kako prenosi ruski portal MZK1, srpski radnici koji su gradili akva-park, jahting klub i hotel bili su prisiljeni da besplatno izgrade i zgradu regionalnog suda u tom gradu, a kad su to odbili, bili su uznemiravani i na kraju su nestali, a njihova tela nikad nisu pronađena.

Inače, radnici su radili na izgradnji hotela koji je deo kompleksa za Olimpijadu koja je bila održana u Sočiju 2014. godine.

Ruski mediji tvrde da je istragom utvrđeno da su srpski radnici ubijeni i zabetonirani u temelj jahting kluba, ali je, pošto bi za pribavljanje tih dokaza bilo potrebno srušiti višespratni luksuzni hotel, ceo slučaj obustavljen. Proveravaju se i indicije da su radnici živi zabetonirani!

Ruski mediji navode da su srpski radnici pripadali firmi „Putevi“. Kurir je pokušao najpre da informacije proveri u „Putevima Užice“, koji su svojevremeno izvodili radove u Sočiju, ali u toj firmi nisu bili voljni da odgovaraju na pitanja novinara. Sekretarica nam je rekla da je direktor Leko Korićanac na gradilištu i da će nam se javiti kad se vrati u kancelariju, ali poziva nije bilo. Na kasnije pozive novinara Kurira niko u Korićančevoj kancelariji nije odgovarao.

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.