OTAC HTEO DA OŽIVI ALEKSU (17), NE MOŽE DA PODNESE SMRT SINA! Muk u domu nastradalog dečaka,  porodica očajna: Ne znamo šta je uzrok, bio je iskusan plivač i zdrav momak!
Foto: Facebook

TUGA

OTAC HTEO DA OŽIVI ALEKSU (17), NE MOŽE DA PODNESE SMRT SINA! Muk u domu nastradalog dečaka, porodica očajna: Ne znamo šta je uzrok, bio je iskusan plivač i zdrav momak!

Aleksini rođaci zameraju što je Hitna pomoć stigla tek posle 40 minuta

Objavljeno: 17.07.2018. 22:51h
  • 73

Otac Alekse Tasića (17) iz Boleča kod Beograda, koji se u ponedeljak, oko 18.30 sati, utopio na bazenima elitnog „S kluba“ u Jakovu, hteo je juče da ide u mrtvačnicu da oživi svog sina!

Anđelko Tasić (49) nije celu noć spavao, a članovi porodice su ga juče jedva smirili.

- Anđelko ne može da se pomiri s tim da mu se utopio stariji sin. Odbijao je da mu lekari daju bilo kakvu pomoć i jedva je nekako zaspao juče prepodne. Zatvorio se u kuću i nikako mu nije jasno kako je njegov Aleksa, iskusan plivač i ronilac, visok 186 centimetara, udavio u bazenu dubokom metar i po! Hteo je da ide da ga oživi i vrati kući - rekla je juče za „Alo!“ uplakana Aleksina baka Dobrila.

U kući, u ulici Dragiše Spasojevića 12 u Boleču, juče je vladao muk, a rodbina i prijatelji su dolazili da izjave saučešće Aleksinoj uplakanoj majci Gordani (47), ocu Anđelku (49), sestri Ivani (19) i mlađem bratu F. T. (15), koji je od šoka samo u čarapama tumarao po dvorištu i ulici.

- Moj unuk Aleksa je bio iskusan plivač i ronilac. Bio je zdravo dete i nikad se nije žalio ni na šta. Pre neki dan smo brali šljive i rekao mi je da ćemo pare od prodaje da podelimo, kako bi uštedeo za more. Fleke na sebi nije imao. Trebalo je 13. avgusta da proslavi 17. rođendan, a evo šta se desilo - rekla nam je neutešna Aleksina baka.

Aleksina drugarica Tamara Cvetković (19), koja je sa društvom bila sa njim na bazenu, kroz suze je ispričala da nije videla kako je Aleksa potonuo na dno bazena.

- Tog dana smo ja, moja sestra, Aleksine tri drugarice i jedan drug otišli, oko podneva, u Jakovo na bazene. Celi dan smo bili na toboganima, a onda smo svi zajedno, predveče, prešli na veliki bazen, dug 150 metara. Aleksa je rekao: „Idem da ronim iza vas“, a kasnije smo samo čuli čoveka, koji je vikao: „Spasilac, ovde leži mladić!“ i videli momenat kako ga izvlače - ispričala je za Alo! Tamara Cvetković.

Ona kaže da su tada svi skočili da mu ukažu pomoć i da su mu okupljeni davali veštačko disanje i izbacivali mu vodu iz pluća.

- Uspeo je da izbaci vodu, otvorio je oči, a onda se trgao. Krv mu je posle izašla na usta - ispričala je Aleksina drugarica, koja je još u šoku od nemilog događaja.

Aleksini rođaci zameraju što je Hitna pomoć stigla tek posle 40 minuta i što, kako tvrde, vlasnik „S kluba“ Dragan Silić nije bio na licu mesta.

Rođaci kažu da su im na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu nezvanično rekli „da je Aleksa preminuo usled davljenja“, ali su odbili da navedu šta je pokazala obdukcija.

- Ne znamo šta je uzrok, jer je bio zdrav. Čekamo još dodatne analize - rekao nam je jedan Aleksin rođak.

Aleksa je završio drugi razred Srednje elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ i bio je vrlo dobar učenik. Sahrana preminulog Alekse biće danas na mesnom groblju u Boleču.

(Espreso.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media