UHAPŠENI ŠAPIĆEVI UJAK, UJNA I BRAT: Rade, Marko i Ranka pali zbog pranja novca!
Foto: Nebojša Mandić

zbog malverzacija

UHAPŠENI ŠAPIĆEVI UJAK, UJNA I BRAT: Rade, Marko i Ranka pali zbog pranja novca!

Oni su uhapšeni u velikoj akciji MUP-a

Objavljeno: 15:39h

Policija je uhapsila danas 15 osoba koji su osumnjičeni da su počinili više krivičnih dela kojima su oštetili preduzeće Inex Plus d.o.o. za 50 miliona dinara.

Slobode su lišeni M. M. (37), Ž.Š. (43), M.K. (68), R.S. (53), G.O. (59), E.B. (64), A.A. (43), R.D. (49), M.D. (26), R.D. (61), J.A. (51), D.D. (53), D.I. (41), D.P. (48) i V.V. (70).

Kako Alo! saznaje, među uhapšenima su članovi familije Aleksandra Šapića i to ujak Rade Dedović, ujna Ranka Dedović, kao i njihov sin Marko (26).

Kako saznajemo, sumnja se da su M.M. i Ž.Š. od januara 2016. do decembra prošle godine sa računa preduzeća "Inex plus" na račune preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu osumnjičenih M.D., J.A., D.D., D.I., D.P. i V.V., na ime fiktivnih usluga isplatili oko 50 miliona dinara.

Nakon uplate novca na račune, osumnjičeni vlasnici preduzetničkih radnji su, kako se sumnja, po instrukcijama R.D. i R.D. podizali novac i za sebe, na ime provizije, zadržavali ped odsto od podignutog iznosa, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

Sumnja se da su potom, oko 45 miliona dinara, vraćali odgovornim licima privrednog društva "Inex Plus" M.M. i Ž.Š., koji su novac zadržali i koristili za lčne potrebe, iako su znali da novac potiče od kriminalne delatnosti.

Osumnjičenima je određen zadržavanje do 48 sati.

Podsetimo Ranka Dedović je i ranije privođenja zbog sumnje da je sa Mirjanom M., direktorkom Etnografskog muzeja u Beogradu, učestvovala u malverzacijama. Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice Omladinske zadruge „Gaudemus” zajedno sa Mirjanom M. oštetila Muzej za 956.887 dinara.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.