BERETKA JE LIKVIDIRAO DILERA! Predrag Dangubić uhapšen zbog ubistva Laketića! (FOTO)
Foto: MUP Srbije

rasvetljeno teško ubistvo

BERETKA JE LIKVIDIRAO DILERA! Predrag Dangubić uhapšen zbog ubistva Laketića! (FOTO)

On se sumnjiči da je kobnog dana, oko 0.40 u Ulici vojvode Vlahovića iz pištolja pucao u pravcu Laketića, nanevši mu smrtonosne povrede

Objavljeno:

Beogradska policija rasvetlila je ubistvo Radovana Laketića (37) iz Pljevalja, čije je telo pronađeno 1. juna ove godine u žbunju na Voždovcu. Uhapšen je Predrag Dangubić (48) iz Beograda, koji će u četvrtak biti priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da je počinio teško ubistvo!

On se sumnjiči da je kobnog dana, oko 0.40 u Ulici vojvode Vlahovića iz pištolja pucao u pravcu Laketića, nanevši mu smrtonosne povrede. Beživotno telo pronašli su prolaznici u ranim jutarnjim časovima u šipražju ispred zgrade. Pretpostavlja se da je Laketić tu živeo.

Dangubić je, inače, nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), a sada je, prema policijskim operativnim podacima, visokopozicionirani član jedne jake kriminalne grupe iz Beograda. U JSO je bio od 1997. do 2003. godine, a učestvovao je i u ratnim dejstvima na prostorima bivše Jugoslavije.

Policija sumnja da je neko iz kriminalne grupe naručio ubistvo Laketića i to zbog sukoba oko tržišta narkotika. Laketić je imao policijski dosije, a početkom godine izašao je iz zatvora, posle odslužene osmogodišnje kazne zbog trgovine drogom.

Laketić je hapšen 2009. godine u trenutku kada je izlazio iz svog iznajmljenog stana na Banjici. U rancu koji je imao kod sebe pronađeno je dva kilograma heroina i više kilograma smese paracetamola i kofeina. Pretresom su kod njega pronađena i dva mobilna telefona, kao i 700 evra.

U njegovom prisustvu policijski službenici pretresli su i stan u kojem je živeo. Tada su pronađeni narkotici čija je ulična vrednost procenjena na oko pola miliona evra.

Interesantno je da je Laketić tada bio iznajmio još jedan stan u Beogradu, u Vidskoj ulici, gde je imao "štek" za novac. Tamo je policija tokom pretresa pronašla 69.040 evra.

Preporučio ga Zvezdan Jovanović

Policija ima indicije da je Predrag Dangubić direktni akter još nekih likvidacija. Ovaj operativni podatak se sada proverava. Interesantno je da je on svojevremeno konkurisao za Protivterorističku jedinicu (PTJ) kada je rasformiran JSO, ali da nije prošao bezbednosnu proveru. Inače, u JSO je došao na preporuku Zvezdana Jovanovića, atentatora na srpskog premijera Zorana Đinđića.

Dangubić je rođen u Hrvatskoj, a živi u Novoj Pazovi.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.