STEFAN CVETKOVIĆ OKRIVLJEN ZA LAŽNO PRIJAVLJIVANJE! Novi PREOKRET u slučaju, nejasni su OVI detalji otmice!
Foto: Fonet

krivična prijava protiv novinara

STEFAN CVETKOVIĆ OKRIVLJEN ZA LAŽNO PRIJAVLJIVANJE! Novi PREOKRET u slučaju, nejasni su OVI detalji otmice!

Cvetković se tereti da je prijavio da je nad njim učinjeno krivično delo protivpravno lišavanje slobode, iako je znao da to delo nad njim nije izvršeno, navodi se u prijavi

Objavljeno:

Protiv novinara Stefana Cvetkovića policijska uprava Pančevo podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo lažno prijavljivanje, saznaje BIRN.

Cvetković se tereti da je prijavio da je nad njim učinjeno krivično delo protivpravno lišavanje slobode, iako je znao da to delo nad njim nije izvršeno, navodi se u prijavi.

U obrazloženju piše da je Cvetković policiji dao izjavu da ga je 13. juna 2018. godine oko 21,45 iz njegovog vozila na silu izvuklo više nepoznatih osoba koje su mu naredile da uđe u drugo vozilo da bi nakon toga bio odvezen na nepoznatu lokaciju u Beloj Crkvi, gde je navodno bio zadržan sve do 15. juna oko 14 časova.

U prijavi se navode i neki već poznati detalji, poput onog da je pored automobila pronađen ručni sat.

Na satu je pronađen DNK koji se poklapa sa DNK Stefana Cvetkovića. Na satu nije bilo DNK drugih osoba.

Takođe, Cvetkovićev DNK pronađen je i u njegovom vozilu zajedno sa DNK oca i majke. Drugih tragova nije bilo.

Stefan Cvetković
Stefan Cvetković foto: Beta

Iako je Cvetković tvrdio da se celo veče vozio po gradu, u krivičnoj prijavi piše da bezbednosne kamere nisu zabeležile kretanje njegovog vozila u vremenskom periodu od 19,30 do 23 sata na način na koji je on to opisao.

Analiziran je listing njegova tri mobilna telefona.

Utvrđeno je da 14. juna u 1 sat i 36 minuta posle ponoći sa telefona njegove majke poslat SMS.

Takođe je utvrđeno da je sutradan u isto vreme sa jednog od Cvetkovićevih telefona, upućen SMS na telefon koji pripada njegovoj majci, navodi se u prijavi i zaključuje da su poruke poslate u vreme u koje je Cvetković, prema njegovim tvrdnjama, bio otet.

U prijavi se navodi čitav niz detalja iz saslušanja osoba koje su sa Cvetkovićem bile u kontaktu uoči i na sam dan nestanka.

Između ostalog, prijateljima je najavio da će mesec dana biti u Rusiji, nije znao da objasni gde je bio dva sata od kada je oslobođen do momenta kada ga je pronašla policija, a policiji nije dao vreću koju su mu navodni otmičari stavili na glavu, a na kojoj bi morali da budu njihovi DNK tragovi.

Cvetkovićev auto u Beogradskoj ulici pronađen je 14. juna 20 minuta posle ponoći, a on je bez vidljivih promena na telu, pronađen u petak, 15. juna, piše u prijavi.

U izjavi za BIRN Cvetković je rekao da ne zna ništa o prijavi koju je policija podnela protiv njega.

Njemu je u ponedeljak 18. juna policija odredila stalno obezbeđenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Javno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.