TRUDNICA U SEDMOM MESECU BILA VOĐA NARKO-KLANA: Razbijena mreža dilera koju je predvodila devojka sa stomakom do zuba!
Foto: Printscreen/MUP

strašno

TRUDNICA U SEDMOM MESECU BILA VOĐA NARKO-KLANA: Razbijena mreža dilera koju je predvodila devojka sa stomakom do zuba!

Šokantan slučaj hapšenja dogodio se juče u Srbiji

Objavljeno:

Uhapšeni Zoran N. i njegova devojka Jovana S., inače u sedmom mesecu trudnoće, bili su organizatori velike grupe dilera heroina koja je rasturala opasne narkotike po Beču, saznaje "Blic".

Šokantan slučaj hapšenja dogodio se juče u Srbiji, kada je u akciji srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i austrijske policije u Beogradu uhapšeno troje organizatora šverca i distribucije heroina u Beču.

Tom prilikom u Zemunu su uhapšeni Mario K. i Zoran N. sa suprugom Jovanom S., koju od porođaja dele dva meseca.

- Oni su bili organizatori grupe koja je mesecima rasturala heroin po Beču. U tu svrhu organizovali su grupu od najmanje 10 uličnih dilera koji su se bavili samo preprodajom ovog narkotika. Interesantno je da su ih iz Beograda raspoređivali po ključnim tačkama po austrijskoj prestonici i čak ih smenjivali na svaka tri meseca da policija ne bi mogla da im uđe u trag - kaže naš izvor.

Razbijena kriminalna grupa
Razbijena kriminalna grupa foto: Pixabay.com

Osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji Srbije i Austrije od januara 2018. do juče, a sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu nabavljali i distribuirali narkotike kako na teritoriji Srbije, tako i u zemljama Evropske unije.

Osim organizatora, u akciji policije uhapšeno je i 10 dilera i mula (osobe koje prenose drogu do odredišta). Zahvaljujući dobroj međunarodnoj saradnji srpske i austrijske policije, uhapšeni su Aleksandar C. (31), Ljubomir K. (28), Filip I. (21), Marko V. (22), Petar A. (20), Vladica P. (18) svi iz Beograda, te Milan M. (27) i Uroš I. (24) iz Šapca, kao i Stefan R. (24) iz Đakovice i Andrej D. (20) iz Smedereva. Svi oni uhapšeni su u Austriji.

Osumnjičeni koji su uhapšeni u Srbiji će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Uhapšeni u Austriji će verovatno biti izručeni našoj zemlji, gde će im biti suđeno kao grupi.

Zaplenjeni i pištolj i 20.000 evra

U akciji srpske i austrijske policije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zaplenjeno je čak 1,5 kilograma čistog heroina, kao i 22 kilograma „paracetamola“, koji se obično koristi za mešanje sa heroinom pre ulične prodaje. Kod uhapšenih nađena je i manja količina kokaina i marihuane, ali i pištolj i pazar od prodaje narkotika - suma od čak 20.300 evra, navodi se u saopštenju MUP.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.