SUDBINA JE SUROVA, VIŠE MI NIKAD NEĆE REĆI MAMA: Reči Aleksine majke koji je poginuo na Divčibarima paraju dušu!
Foto: Kurir

tuga do neba

SUDBINA JE SUROVA, VIŠE MI NIKAD NEĆE REĆI MAMA: Reči Aleksine majke koji je poginuo na Divčibarima paraju dušu!

Nadala sam se da ću ga zateći živog, ali nas je ta nada napustila na pola puta, kad smo na telefonu pročitali da je preminuo, gušeći se u suzama kaže Marina Dimitrov iz Subotice

Objavljeno:

Verovala sam da nije sve izgubljeno, nadala sam se da ću ga zateći živog i da ćemo pomoći mom jedincu da sve to prebrodi. Ali i ta nada nas je napustila na pola puta, kad smo na telefonu pročitali da je preminuo. Tako je pisalo u vesti.

Ovo u potresnoj ispovesti za Kurir kaže Marina Dimitrov, čiji je desetogodišnji sin Aleksa poginuo prekjuče na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, kad je u kolonu đaka koja je prelazila ulicu "tojotom" udario Vladimir V. (43) iz Beograda.

Odelo i sanduk

Nesrećni mališan je na mestu poginuo, a još dve devojčice su, srećom, lakše povređene. Kad su Aleksini roditelji čuli da se dogodila nesreća, odmah su iz kuće u Subotici krenuli put Divčibara.

- Nisam htela da verujem, mislila sam da su možda pogrešili. Ali sudbina je surova. Suočili smo se s gubitkom i s najvećim bolom. Morali smo u policiju, pa u bolnicu... Moje dete mi više nikad neće reći mama... Povređena su mu bila i rebra i pluća i srce - s jaukom govori Marina Dimitrov, zastajući kod svake reči, kao da ne može dalje da priča.

Majka u suzama kaže da je Aleksa voleo igračke, a naročito motore.

- Bio je skroz odličan učenik. Bio je naš ponos i duša. Umesto nove igračke da ga utešim zbog onog što mu se desilo, morala sam da biram maleno odelo za njega i sanduk. Vratili smo se iz Valjeva kući da ga čekamo, pre nego što ga ispratimo ponovo na put - kaže bolnim glasom Aleksina majka.

Aleksa sahranjen

Otac Vladimir ne prestaje da plače.

- Uvek smo sa svih strana slušali kako je divno dete, pošten, kulturan, pametan. Kad je izlazio iz kuće, uvek bi se javio gde ide, da ne brinemo, a slao nam je svima sa ekskurzije i video-snimke koliko su deca tamo u školi u prirodi srećna i radosna. Ne može čovek da nasluti šta može da se dogodi u životu, a najstrašnije je da mog anđela više nema. Zgazio je mog anđela, prešao je preko njega, ništa ne može da ga vrati - jecajući nam je rekao Vladimir Dimitrov.

U OŠ "Miloš Crnjanski", koju je Aleksa pohađao, održana je komemoracija, a dečak je sahranjen u 15.30 časova. Na oproštaj su došli i drugovi iz njegovog razreda.

Trauma za decu

Gledali kako leti preko krova

Aleksini vršnjaci iz Valjeva su se vratili u utorak uveče u Suboticu. Majka jedne devojčice rekla nam je kako joj je dete reklo da ne želi više nikad da ide na ekskurziju.

- Naše dete samo priča o svom drugu Aleksi. Videlo je kako je leteo preko krova automobila. Kaže da joj je to najgori dan u životu - rekla nam je majka jedne učenice.

Istraga Završen tehnički pregled

Kočnice i sistem za upravljanje bili ispravni

Kako saznajemo, vanredni tehnički pregled na "tojoti" pokazao je da je automobil bio ispravan.

- Utvrđeno je da su kočnice, kao i sistem za upravljanje na automobilu bili ispravni. To znači da se vozač najverovatnije u trenutku nesreće okrenuo ka maloletnom detetu koje je vozio na zadnjem sedištu ili je možda u tom trenutku njegovu pažnju odvukao mobilni telefon, usled čega nije video đake koji su u tom trenutku prelazili ulicu - kaže naš izvor.

Na snimku nesreće sa obližnje kamere se jasno vidi da vozač uopšte nije kočio.

- Od siline udarca dečak je odbačen dvadesetak metara i na licu mesta je nastradao. Vozač je odmah alkotestiran na licu mesta, utvrđeno je da nije bio pijan. Naloženo je i uzimanje njegove krvi tri puta, a rezultati alkohemijskog pregleda će stići za nekoliko dana - navode naši izvori iz istrage. Inače, u blizini dela puta gde se desila nesreća ne postoji pešački prelaz.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs/Nada Harminc/Slađana Stevanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.