UBIO SAM PRIJATELJA I NE KAJEM SE! Staklorezac iz Resavske priznao zločin
Foto: Printscreen

strašno

UBIO SAM PRIJATELJA I NE KAJEM SE! Staklorezac iz Resavske priznao zločin

Pripremno ročište u ovom predmetu je održano bez prisustva javnosti, a na njemu se o krivici izjasnio Gavranović

Objavljeno:

Suđenje staklorescu Filipu Gavranoviću (31) za ubistvo prijatelja Nikole Ostojića (36) počelo je juče u beogradskom Višem sudu pripremnim ročištem na kom je okrivljeni ponovio da se ne oseća krivim.

Pripremno ročište u ovom predmetu je održano bez prisustva javnosti, a na njemu se o krivici izjasnio Gavranović. On je pred sudom ponovio da se ne oseća krivim za ubistvo Ostojića.

- Gavranović je delimično priznao delo rekavši da jeste ubio prijatelja, ali je negirao da je to uradio iz koristoljublja, odnosno zbog 20.000 evra koje Ostojić nije želeo da mu pozajmi – kaže izvor iz istrage.

Nakon što je dao iskaz vraćen je u pritvor gde se nalazi od hapšenja u novembru prošle godine. Policiji je inače 3. novembra prijavljen nestanak vlasnika pekare u Resavskoj ulici Nikole Osotojića.

Nakon što je prijavljen nestanak u potragu se uključila i Gavranovićeva porodica. Nakon tri dana uzaludne potrage Ostojićevo telo je pronađeno upravo u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji koja se nalazila prekoputa Ostojićeve pekare. Gavranović je uhapšen odmah nakon pronalaska Nikolinog tela.

Istraga je pokazala da je ubicu policiji prijavila njegova supruga koja je primetila čudno ponašanje svog muža. Ona je navodno na njegovoj odeći primetila Nikolinu krv. Uz pomoć svedoka inspektori su uspeli da rekonstruišu događaj.

Ostojić i Gavranović su kobni dan provodili uobičajeno. Sedeli su u bašti između njihovih radnji i pili kafu i pivo. U jednom trenutku Gavranović je namamio Ostojića u svoju radnju gde ga je ubo oštrim predmetom, a zatim njegovo telo zatrpao kartonom i staklom.

Onda se opušteno prošetao do obližnje pekare i od radnice zatražio džoger i kofu kako bi obrisao i pokupio krv sa poda. Njima je rekao da mu je radnja poplavljena kad mu je pukla vodovodna cev.

Dugovao novac zelenašima?

Tužilaštvo je slučaj okarakterisalo kao teško ubistvo jer se veruje da je Gavranović druga ubio nakon što ovaj nije hteo da mu pozajmi 20.000 evra.

Gavranović je znao da Ostojić ima novac jer je neposredno pre ubistva dobio kredit od banke. Ubica je novac navodno dugovao zelenašima.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.