Njegov automobil pronađen upaljen, sat pokidan pored vozila: NESTAO NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ, radio je na istraživanju ubistva Ivanovića! (FOTO)
Foto: Youtube printscreen

strašno

Njegov automobil pronađen upaljen, sat pokidan pored vozila: NESTAO NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ, radio je na istraživanju ubistva Ivanovića! (FOTO)

Neretko se desi da novinari budu ubijeni zbog svojih otkrića ili da misteriozno nestanu

Objavljeno: 10:18h

Novinari su često na meti napada. U Srbiji nikako nije bezbedno biti novinar, posebno ako se bavite istraživačkim novinarstvom.

Neretko se desi da novinari budu ubijeni zbog svojih otkrića ili da misteriozno nestanu.

Na društvenim mrežama osvanuo je tvit u kojem se navodi da je nestao novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve.

Podsećamo, Cvetković osuđen je na više od dve godine zatvora po prijavama funkcionera Srpske napredne stranke.

Takođe, osuđen je i na novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara, navodi se u presudama u koje je agencija Beta imala uvid. Presude je doneo Osnovni sud u Vršcu, a u sva tri slučaja sudila je sudija Cveta Kajević Grubišić.

Poslanik Nenad Čanak jutros je takođe na svom Tviter profilu objavio da je sinoć u Beloj Crkvi nestao novinar Stefan Cvetković.

Kako je objasnio, pronađen je njegov automobil koji je u tom trenutku bio upaljen, vrata su bila otvorena, a njegov sat sa pokidanom narukvicom pronađen je pored vozila.

- Svi telefoni su mu isključeni - napisao je Čanak.

Kako kažu u policiji u Pančevu nezvanično kažu da ne znaju ništa o nestanku novinara.

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prete različiti političko-tajkunski moćnici.

On je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića.

On je u februaru mesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom “Koliko košta likvidacija na severu Kosova”, kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 evra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je raspisana potraga za novinarom iz Bele Crkve Stefanom Cvetkovićem nakon što je pronađen njegovo napušteno vozilo

Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke „polo“ na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla, navodi se u saopštenju MUP.

Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca.

O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu sa Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.