3 CAKE ĆE RAZOTKRITI PREVARANTA: Espreso vodič koji će vam pomoći da prepoznate lažne presretače
Foto: Nebojša Mandić

NE NASEDAJTE

3 CAKE ĆE RAZOTKRITI PREVARANTA: Espreso vodič koji će vam pomoći da prepoznate lažne presretače

Ovi savremeni "drumski razbojnici" haraju Srbijom i pelješe vozače

Objavljeno:

Na portalima i društvenim mrežama prethodnih dana pojavila su se svedočanstva građana koji su imali susret sa lažnim presretačima na autoputu i na Ibarskoj magistrali.

Reč je o džipu marke audi Q7, a vozač lažnog presretača je imao sve oznake službenog lica: sirenu, rotaciona svetla, značku, i naravno priču u koju se veruje.

Ovi savremeni "drumski razbojnici" haraju Srbijom i pelješe vozače, a najčešće operišu na Ibarskoj magistrali, nekim deonicama auto-puta, a kazne uglavnom naplaćuju oko 40 evra, ali postoji caka koja vam može pomoći da ne nasednete na priču lažnog presretača.

Naime, kako je objasnio Aleksandar Radenković iz uprave saobraćajne policije MUP-a, a povodom hapšenja lažnog presretača sa Inarske, građanima se savetuje da brate pažnju na nekoliko stvari kako ne bi bili obmanuti.

- Na uniformi saobraćajnog policajca mora se na levoj strani u visini grudi nalaziti značka policije, dok se na desnoj strani u visini grudi nalazi oznaka sa prezimenom policijskog službenika sa brojem, koji mora odgovarati broju službene legitimacije - objašnjava Radenković i dodaje:

- Takođe, posebno naglašavamo da građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja prekoračenja brzine imaju pravo da zatraže uvid u video-zapis na kojem se jasno mogu videti vozilo kojim je učinjen prekršaj, registarski broj vozila, kao i bitna obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili radarom ugrađenim u vozila bez spoljnih obeležja policije - presretače- naglasio je Radenković.

On napominje i da policijski službenici u cilju otkrivanja, dokumentovanja i dokazivanja saobraćajnih prekršaja i drugih delikata mogu koristiti vozila sa spoljnim obeležjima policije ili bez njih, sa ugrađenim uređajima za utvrđivanje prekršaja u saobraćaju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.