NATO je za Uskrs 1999. pokušao kopnenu ofanzivu na Srbiju! GENERAL VOJSKE JUGOSLAVIJE 19 GODINA KASNIJE PAKLENI PLAN
Foto: Printscreen Youtube

šokantno

NATO je za Uskrs 1999. pokušao kopnenu ofanzivu na Srbiju! GENERAL VOJSKE JUGOSLAVIJE 19 GODINA KASNIJE PAKLENI PLAN

Nalet zaustavljen posle višečasovne borbe

Objavljeno:

Nikada posle toga pripadnici Alijanse nisu pokušali da ponovo krenu kopnenim putem na nas, kaže general u penziji

General u penziji Vladimir Lazarević, koji je u vreme agresije NATO na Srbiju 1999. godine bio na čelu Prištinskog korpusa Vojske SR Jugoslavije, tvrdi da su snage Alijanse 9. aprila te godine pokušale kopnenu invaziju, ali da je njihov nalet zaustavljen nakon višečasovne borbe.

 General u penziji Vladimir Lazarević
General u penziji Vladimir Lazarević foto: FoNet

Lazarević, koji je osuđen u Haškom tribunalu za ratne zločine na Kosovu po komandnoj odgovornosti i odslužio kaznu, govorio je za Politiku o periodu skoro tromesečnog bombardovanja naše zemlje i o dešavanjima na borbenoj liniji u centralnom delu Kosova i Metohije.

foto: Printscreen Youtube

- Moram da kažem, jer se o tome skoro uopšte nije govorilo i malo se zna, da su pripadnici snaga NATO, osim svakodnevnih vazdušnih napada i bombardovanja teritorije Kosova i Metohije, 9. aprila 1999. godine, mislim da je to bilo na Uskrs, pokušali i kopnenu invaziju na našu zemlju - rekao je Lazarević.

"Odbranili smo se i zaustavili napade nakon višečasovne borbe. Hrabro i viteški suprotstavili smo se brojčano jačem neprijatelju na pojasu od petnaestak kilometara duž srpsko-albanske granice. Odbili smo sve njihove napade i nasrtaje", rekao je general i dodao da nikada posle toga pripadnici NATO-a nisu pokušali da "ponovo krenu kopnenim putem na nas".

BONUS VIDEO: ESPRESO ANKETA: Šta građani misle o Cecinim hitovima u udžbeniku?

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.