AVION PRINUDNO SLETEO U BEOGRAD: Pijani Turčin MALTRETIRAO putnike i stjuardese!
Foto: Beta, Profimedia

MORAĆE DA PLATI ODŠTETU

AVION PRINUDNO SLETEO U BEOGRAD: Pijani Turčin MALTRETIRAO putnike i stjuardese!

Reč je o turskom državljaninu Hasanu A.

Objavljeno:

Zbog divljanja putnika Hasana A., avion "Viz era" morao je prinudno da sleti na beogradski aerodrom tokom leta iz Larnake. Problematični putnik ubrzo je uhapšen i sproveden kod dežurnog sudije.

Naime, Aerodrom "Nikola Tesla" objavio je u utorak popodne saopštenje prema kom je let avio-kompanije "Viz Er" na redovnoj liniji iz Larnake sleteo bezbedno u Beograd, u 18.06 časova, kako je i najavljeno. Ipak, avion je, nakon zahteva posade zbog neprimerenog ponašanja jednog od putnika, pre rodbine i prijatelja dočekala - policija.

- Nakon njihove intervencije putnici su iskrcani iz aviona. Sve dežurne službe aerodroma i Ministarstva unutrašnjih poslova reagovale su pravovremeno i u skladu sa predviđenim procedurama - napominje se u saopšetnju.

Kako saznajemo, ovaj putnik maltretirao je i svoje saputnike, ali posebno jednu od stjuardesa mađarske avio-kompanije, kojoj se napadno nabacivao tokom čitavog leta. Kabinsko osoblje primetilo je neprimereno ponašanje ovog putnika, i još iz aviona obavestilo srpsku policiju, koja ga je privela na aerodromu. Ipak, nije bilo osnova za krivično gonjenje putnika.

Ovo je drugi slučaj u poslednje tri nedelje da putnici "Viz era" zbog nedoličnog ponašanja budu privedeni na najvećem srpskom aerodromu. Naime, i 11. maja ove godine, takođe na letu iz Larnake, putnik je pijan maltretirao kabinsko osoblje na letu, zbog čega je po sletanju u Beograd morala da interveniše policija.

Kako saznajemo, reč je o turskom državljaninu Hasanu A., koji je u alkoholisanom stanju terorisao stjuardese, ali i putnike na letu s Kipra. Nakon što se otreznio u policijskoj stanici, Turčin je izveden pred prekršajnog sudiju, koji mu je odredio novčanu kaznu. Inače, za prekršaje ove vrste slede novčane kazne u visini od nekoliko desetina hiljada dinara, ili društveno-korisni rad, koji se retko određuje.

I IRCI PRAVILI HAOS

Ovakvi incidenti na letovima nisu više retkost ni u avionima koji sleću u srpsku prestonicu. Podsećamo, Blic je u oktobru 2015. godine pisao o grupi od 120 pijanih Iraca koji su pravili haos na letu aviona kompanije "San ekspres" od Dablina do Izmira. Iako su privedeni i zadržani na Aerodromu, Irci su nastavili da pijani maltretiraju osoblje aerodroma, tek po dolasku policije su se smirili...

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.