BETONSKE CIPELE ZA JELENU? Šokantni nalazi AMERIČKIH FORENZIČARA otkrili nove detalje zločina!
Foto: Nebojša Mandić, Dragana Udovičić

ubistvo jelene marjanović

BETONSKE CIPELE ZA JELENU? Šokantni nalazi AMERIČKIH FORENZIČARA otkrili nove detalje zločina!

Parapsiholog Robert Kajsler sam je sproveo analize na Floridi...

Objavljeno: 10:36h

Robert Kajsler, Srbin sa Floride, tvrdi da je leš Jelene Marjanović imao "betonske cipele" kako ne bi isplivao iz kanala u Borči.

On se se obratio državnoj policiji u gradu Tampa na Floridi i tražio da se urade analize fotografija sa kanala u Borči. Na osnovu položaja u vodi, leš je bio savijen u stomaku, a ruke i noge su bile zaglavljene u mulju i okovane kamenjem.

U Kajslerovom izveštaju se navodi da je telo izronilo na površinu vode tek kada je vatrogasac svom težinom stao na njega!

- Leš je isplivalo kada vatrogasac nije uspeo da preskoči kanal. On je upao u vodu i slučajno ga nagazio, posle čega je telo isplivalo. Vatrogasac je video patiku s druge strane kanala i pokušao je da ga preskoči da bi je dohvatio. Kada je telo isplivalo, svi su bili šokirani prizorom. Jelena je bila savijena u stomaku, a ruke i noge su joj bile zaglavljene u mulju i okovane kamenjem. Ležala je licem okrenuta nadole, zarivena u blato. Ubice su bile nemilosrdne dok su je zarivale u zemlju. Utvrđeno je da su često obilazili mesto zločina i proveravali da li sve teče po planu! - navodi se u novom nalazu američkih forenzičara.

Leš je noću bačen u kanal, jer su ubice utrošile mnogo vremena na njegovo nameštanje u vodi kako da ne bi isplivalo na površinu.

- Na osnovu fotografija je uočljivo da leš nije samo odbačen, već da je posle zločina utrošeno silno vreme za nameštanje u kanalu. Na osnovu kože, najviše na tabanima i dlanovima, gde je najdeblja, po naborima i boji se ocenjuje koliko je leš proveo u vodi. Jelenine lične stvari, gornji deo trenerke, gumica za kosu, telefon i patike, namerno su pobacani, s namerom da leš bude nađen. S desne strane kanala je nasip kojim je žrtva, navodno, trčala i tu je nađeno najviše njenih ličnih stvari. S druge strane kanala je brisan prostor, njive koje vode do asfaltiranog puta i na tom delu je bačena samo jedna patika. Policija ne bi našla leš da na toj lokaciji nisu bile pobacane njene stvari.

Pitanje je zašto je neko potrošio toliko vremena na nameštanje leša u vodi, a kasnije je namerno pobacao njene stvari, s namerom da telo bude otkriveno. Bizarni potezi, slični ovom u Borči, preduzimaju se uglavnom kada glavni akter zločina hoće da sebi osigura alibi ili kada se prvobitni plan ne odvija kako treba - objašnjavaju stručnjaci.

Telo je bačeno noću, a u vodi je ležalo više od 24 sata.

- Po boji kože, koja je izrazito bela i smežurana, naročito na dlanovima i stopalima, zaključeno je da je žrtva ležala u kanalu od 24 do 48 sati. Telo je, prema prvobitnom planu, bačeno u vodu s ciljem da ga niko ne nađe. Kasnije je, očigledno, došlo do izmene plana, pa su ubice naknadno donele njene lične stvari i pobacale ih u blizini kanala, sa željom da leš ipak bude pronađen. Sve je brižljivo režirano da bi se prikazalo da je Jelena, navodno, žrtva nekog manijaka - kaže Robert Kajsler, Srbin sa Floride, prenosi srpska štampa.

Robert Kajsler objašnjava da je veštačenje na Floridi urađeno na njegov lični zahtev, isključivo na osnovu materijalnih dokaza i fotografija sa kanala u Borči.

- Postoji dobar razlog zbog kojeg sam se umešao u ovaj slučaj. Smatram da treba pokrenuti novo veštačenje i objaviti rezultate da bi javnost u Srbiji i šire saznala da je Jelena prvo mučena, da se nad njom iživljavalo više osoba i da su je ubice na kraju bacile u kanal. Prvobitni plan je bio da je bace u kanal, jer su pretpostavili da je tamo niko neće pronaći. Međutim, kasnije je ta zamisao izmenjena, pa je odlučeno da se prikaže da je ona, navodno, žrtva manijaka. Ovo veštačenje je realno. Ne navijamo i ne vodimo hajku ni protiv koga. Ja sam izneo zahtev američkim vlastima i njihova državna policija, u gradu Tampa na Floridi, uradila je analize. Sarađujem sa njima već 28 godina, najviše na rešavanju ubistava, kidnapovanja i otkrivanja nestalih osoba. Jelena u Srbiji zaslužuje novo veštačenje, a javnost istinu - kaže Kajsler na kraju razgovora.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.