SASLUŠANJE MALE JANE IZVEŠĆE HAŠKI VEŠTACI: Evo ko su dva najveća stručnjaka u Srbiji koji će veštačiti ĆERKU UBIJENE PEVAČICE!
Foto: Nebojša Mandić

NEVEROVATNO

SASLUŠANJE MALE JANE IZVEŠĆE HAŠKI VEŠTACI: Evo ko su dva najveća stručnjaka u Srbiji koji će veštačiti ĆERKU UBIJENE PEVAČICE!

Ovo rešenje biće sprovedeno u narednih nekoliko dana, nakon čega će biti doneta odluka o njenom saslušanju pred tužiocem

Objavljeno:

Malu Janu, ćerku ubijene pevačice Jelene Krsmanović, veštačiće dva najpoznatija sudska veštaka u Srbiji, saznaje "Blic".

Prema našim saznanjima, pošto su ispunjeni svi zakonski uslovi da psiholozi veštače malu Janu kako bi utvrdili da li može da svedoči u postupku protiv njenog oca, Više javno tužilaštvo naložilo je da veštačenje obave dva dugogodišnja sudska veštaka čija se imena pominju u mnogim slučajevima koji su potresali javnost.

Mala Jana biće saslušana u vezi ubistva svoje mame
Mala Jana biće saslušana u vezi ubistva svoje mame foto: Zorana Jevtić

Ovo rešenje biće sprovedeno u narednih nekoliko dana, nakon čega će biti doneta odluka o njenom saslušanju pred tužiocem.

Kako saznaje "Blic", jedan od dvoje psihologa koji će pričati sa malom Janom iskustvo je stekao u radu sa osuđenicima, ali i pritvorenicima, dok drugi već godinama svedoči kao veštak na brojnim suđenjima.

Jedan od veštaka koji će razgovarati sa malom Janom kroz svoju karijeru analizirao je razne osobe, od veštačenja najvećih srpskih kriminalaca do ubica dece, a njegovo mišljenje predstavljalo je jedan od ključnih elemenata za donošenje većina presuda na suđenjima u kojima je učestvovao.

Jana Marjanović sa stricem Milošem
Jana Marjanović sa stricem Milošem foto: Dragana Udovičić

Njegovo ime pominje se još 2001. godine, kada je u tadašnjem Haškom tribunalu analizirao tip ličnosti Damira Došena koji je te iste godine osuđen na pet godina zatvora jer je bio vođa smene u logoru Keraterm kod Prijedora. Njega je tada kao svedoka eksperta pozvala Došenova odbrana.

Već 2003. godine ovaj veštak zajedno sa svojim kolegama obavio je veštačenje nekoliko pripadnika zemunskog klana odmah po njihovom hapšenju - Dušana Krsmanovića, Tonija Gavrića, Dragana Miladinovića i Predraga Miletića, kojima se sudilo za 15 ubistava, tri otmice i terorističke napade na preduzeće "Difens roud" i sedište DSS u Beogradu.

Godinu dana kasnije ovaj stručnjak razgovarao je i sa osuđenima za ubistvo Ivana Stambolića - s Leonidom Milivojevićem, Brankom Berčekom i Duškom Maričićem.

Ovaj psiholog veštačio je i članove Gnjilanske grupe koji su kasnije osuđeni na ukupno 101 godinu zatvora jer su od juna do kraja septembra 1999. godine na teritoriji Gnjilana učestvovali u paljenju kuća, zatvaranju 153 civila, mučenju i ubili najmanje 80 civila srpske i nealbanske nacionalnosti.

Nisu samo veštačenja pripadnika kriminalnih klanova u radnoj biografiji ovog stručnjaka. Njegovo ime pominje se i u predmetu jednog od najmonstruoznijih ubistava - ubistva male Katarine Janković (3), koju je brutalno silovao i ubio njen očuh Mališa Jevtović (35) dok je njena majka Ana Filipović (30) sve to dozvolila. Ovaj psiholog razgovarao je sa ubicama male devojčice nakon čega je pred sudom izneo svoj nalaz o njihovom profilu ličnosti.

Poslednje u nizu veštačenja u slučajevima koji potresaju srpsku javnost jeste i analiza psihičkog stanja Miloša Vojinovića, osuđenog na 14 godina za ubistvo Nikole Bojovića (39) i Miloša Vidakovića (29). Ovaj veštak svoje mišljenje dao je pred sudom, gde je zaključio da kod Vojinovića nisu pronađeni elementi poremećaja ličnosti poput impulsivnosti ili agresivnosti.

Još se ne zna čiji su telefoni bili na nasipu

Kako saznajemo, zahtev da se utvrdi koji su sve brojevi telefona i u čijem vlasništvu bili u neposrednoj blizini mesta ubistva Jelene Krsmanović na nasipu u Borči, još nije ispunjen. Taj zahtev je podnet još u martu, kada je vraćena na dopunu optužnica protiv Zorana Marjanovića, koji se tereti da je ubio suprugu Jelenu sa više udaraca tupim predmetom u glavu.

Bonus video: ZMIJA OD DVA METRA MU SE ZAVUKLA U AMORTIZER AUTOMOBILA: Carinik iz Leskovca stao da natoči gorivo, pa se šokirao (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.