BIO SI ZAŠTITNIK ZEMUNACA U VLADI, GLAVNI LAŽOV I KRALJICA DRAME! Legija osuo paljbu po Jovanoviću!
Foto: Profimedia, Damir Dervišagić

OŠTRO

BIO SI ZAŠTITNIK ZEMUNACA U VLADI, GLAVNI LAŽOV I KRALJICA DRAME! Legija osuo paljbu po Jovanoviću!

Nimalo birane reči na suđenju u Specijalnom sudu

Objavljeno: 16:03h

Milorad Ulemek Legija (50) u petak je u završnici suđenja za pobunu JSO 2001. godine istakao da je lider LDP Čedomir Jovanović bio glavni zaštitnik zloglasnog "zemunskog klana" u tadašnjoj Vladi.

On je kazao i da mu je žao što tokom postupka u Specijalnom sudu nije došlo do suočavanja Čedomira Jovanovića sa " svojim starim drugarima, svedocima saradnicima iz klana - Ljubišom Buhom Čumetom i Dejanom Milenkovićem Bagzijem".

Legija je u iznošenju završne reči prethodnog dana, u četvrtak, kazao da je Jovanović, koji je bio blizak saradnik premijera Zorana Đinđića, bio i glavni "lažov, dramaturg i kraljica drame". Ulemek je zatim "potkačio" Jovanovića i u petak:

- Jovanović je sam za sebe rekao da su mu ruke prljave, a savest čista. Šta reći o takvom svedoku? Još ako je dramaturg i političar, ali propali... Jako mi je žao što je tužilaštvo odbilo da se izvede suočavanje sa njegovim starim drugarima, čime bi optužnica odmah pala na pod!

Legija je ukazao i na niz nedoslednosti u svedočenju lidera LDP tokom postupka za pobunu JSO, tvrdeći da je više puta uhvaćen u laži.

- Opšte je poznato da je Jovanović bio redovan gost u famoznoj Šilerovoj (sedište klana, prim. aut.), iako je to poricao. Svi u državi znaju da je posećivao svog druga Dušana Spasojevića u zatvoru, a posle je to poricao. Sklon je petljanju i dokazani je lažov. Tokom svedočenja pokušavao je sve vreme da sebe predstavi nekakvim junakom - rekao je Ulemek.

On je juče detaljno analizirao iskaze i drugih svedoka, a naročito se osvrnuo na ono što su pred sudom govorili svedoci-saradnici Ljubiša Buha Čume i Dejan Milenković Bagzi.

- Za kraj sam ostavio najveće zvezde, Buhu i Bagzija! Oni sada rade za državu, njihovi životi i egzistencija zavise od države i tužilaštva. Iz Buhinog iskaza vidimo da je Spasojević manipulisao i njime i ostalim pripadnicima "zemunskog klana" - istakao je Legija i pojasnio:

- Buha je naveo da mu je Spasojević rekao da je 2001. išao u Kulu (baza JSO, prim. aut.) da organizuje protest. Spasojević je bio manipulator i moguće je da je time hteo da oduševi Buhu kao svog šefa u to vreme. Njegova priča mogla je da prođe u kriminalnim krugovima, jer je hteo da ubedi sebe i njih da je važan faktor u državi.

Legija se posebno osvrnuo na svedočenje Ljubiše Čumeta Buhe
Legija se posebno osvrnuo na svedočenje Ljubiše Čumeta Buhe foto: Dado Djilas

Čedine petljancije

Ulemek je zatim negirao navode iz optužnice da je ubijeni Spasojević bio jedan od organizatora pobune JSO u novembru 2001. sa ciljem da pripadnike klana, koji su bili u pritvoru u to vreme, izvuče na slobodu.

- Spasojević nije imao nikakve veze sa protestom, ali je o tom puštanju "zemunaca" iz pritvora možda trebalo pričati sa Čedomirom Jovanovićem i tadašnjim tužiocem Radetom Terzićem, koji su posredovali u tome - završio je bivši komandant JSO i izričito zatražio od sudskog veća da ne prisustvuje izricanju presude, koja se uskoro očekuje!

"Lojalnost i čast ispred svega!"

Milorad Ulemek je negirao da je bio organizator pobune JSO u novembru 2001. godine, kako su to tvrdili Čume i Bagzi, i rekao je da bi opet sve uradio isto!

Svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi
Svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi foto: Profimedia

- U Kulu tada nisam došao kao rukovodilac pobune, već da budem uz svoje prijatelje i saborce. Nisam imao nikakvu ulogu sve dok nije došao premijer Đinđić i zatražio da razgovara sa mnom. To je najmanje što sam mogao da uradim za JSO posle incidenata koje sam napravio šest meseci ranije, kada sam prokockao autoritet. Trudio sam se i dao sve od sebe da rešim problem između JSO i Vlade. Ako je to moja krivica, prihvatam da budem kažnjen. Opet bih učinio isto, lojalnost i čast su ispred svega!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.