OTKRIO TATINE TAJNE ZALIHE: Sin Buhinog kuma pretukao policajca, a kada su mu upali u kuću ostali su U ČUDU
Foto: Beta, Ilustracija

tajna dragana silića

OTKRIO TATINE TAJNE ZALIHE: Sin Buhinog kuma pretukao policajca, a kada su mu upali u kuću ostali su U ČUDU

Oštećeni je, navodno, zadobio ozbiljne povrede, između ostalog i prelom rebra, povrede glave i skočnog zgloba, zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć.

Objavljeno: 16:09h

U kući Dragana Silića, vlasnika "Kluba S" i kuma brata Ljubiše Buhe Čumeta, policija je pronašla 69 metaka različitih kalibara, u pretresu koji je naređen zbog nasilnog ponašanja njegovog sina Miloša, saznaje "Blic".

Kako "Blic" nezvanično saznaje, sve je počelo 5. maja oko 22 sata u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. Nakon banalne svađe u saobraćaju, Miloš Silić (25), napao je i pretukao Sašu D. (50).

Oštećeni je, navodno, zadobio ozbiljne povrede, između ostalog i prelom rebra, povrede glave i skočnog zgloba, zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć.

Mlađi Silić je, međutim, bio neprijatno iznenađen kada je shvatio da je žestoko pretukao aktivnog pripadnika MUP-a, koji se pred njim u jednom trenutku čak i legitimisao, pokazujući mu službenu značku.

Kad je Silić shvatio da je prebijeni policajac, odmah je pobegao i skupoceni auto ostavio nasred staze u jednoj od centralnih novobeogradskih ulica.

Ipak, identifikovan je pregledom podataka skupocenog "poršea" koji je ostavio iza sebe. Automobil je uklonjen s mesta obračuna, a Siliću je upućen poziv na saslušanje kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi s ovim slučajem.

Međutim, Treće osnovno tužilaštvo je, u potrazi za osumnjičenim, naložilo pretres prebivališta bahatog mladića. Tek tamo su imali šta da vide - u kući Silića pronađeno je čak 69 metaka različitog kalibra.

Ubrzo je, međutim, utvrđeno da bojeva municija ne pripada mladiću već njegovom ocu Draganu.

S obzirom da je u pitanju velika količina metaka, istragu u ovom slučaju preuzeće Više tužilaštvo u Beogradu. Veruje se da će protiv Silića starijeg biti podnesena krivična prijava za nelegalno držanje oružja i eksplozivnih materija u redovnom postupku, odnosno da ni on ni sin neće biti uhapšeni. Pištolj ili drugo oružje kojima su meci namenjeni ipak nije pronađeno.

Dragan Silić je, inače, vlasnik akva-parka "Klub S" u Jakovu i kum Novaka Buhe, starijeg brata Ljubiše Buhe Čumeta, bivšeg vođe surčinskog klana i svedoka saradnika u procesu protiv zemunskog klana.

Silić je prethodnih godina bio povezivan sa kontroverznim vlasništvom nad hotelom "Prestiž", a u javnost su isplivali njegovi sukobi sa vlasnikom hotela Bojanom Radovanovićem.

Navodno je još 2014. godine, kako su pisali mediji, grupa od 10 ljudi upala u hotel i tražila od vlasnika da im ga prepiše, na osnovu duga koji je imao prema Siliću. Nejasnoće oko vlasništva nad hotelom nastavljaju se do danas, kada hotel od Radovanovića potražuju sudski izvršitelji, i to zbog duga od 300.000 evra. Vlasnik "Prestiža" zbog toga je već triput pretio samoubistvom, odnosno peo se na krov svog hotela sa kog je pretio da će skočiti ukoliko se izvršioci ne povuku.

Silić Radovanovića naziva prevarantom, a ovaj slučaj komentarisao je i ministar policije Nebojša Stefanović.

- To je stvar odluke suda, moramo da poštujemo šta sud naloži. Kada imate sudsku odluku ne možete da je gazite jer vam se ne sviđa - rekao je Stefanović sredinom aprila.

NOVAK OSLOBOĐEN, LJUBIŠA U ZATVORU

Trenutno izdržava kaznu zbog nasilja u porodici
Trenutno izdržava kaznu zbog nasilja u porodicifoto: Dado Djilas

Braća Novak i Čume imaju burnu prošlost. Samim početkom 2018. godine, stariji od braća oslobođen je pravosnažno optužbi da je od 1998. do 2002. godine iznudio novac od jednog surčinskog biznismena - nakon 15 godina suđenja.

Čume je, s druge strane, trenutno na izdržavanju kazne zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu. Prethodno je osuđen i za nasilje u porodici.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.