Baba Zorini računi za struju bili su 400.000 dinara! POLICIJI JE TO BIO DOVOLJAN ZNAK!
Foto: Kurir, Privatna arhiva

niko nije verovao

Baba Zorini računi za struju bili su 400.000 dinara! POLICIJI JE TO BIO DOVOLJAN ZNAK!

Ona mu je svaki dan nosila ručak u zatvor i nama rekla kako o tome ništa nije znala

Objavljeno: 16.05.2018. 09:37h
  • 65

Zori su računi za struju znali da budu i do 400.000 dinara, što je za policiju bio jasan znak da nešto nije kako treba, i bili su u pravu.

Meštane malog sremačkog sela Veliki Radinci šokirala je vest da je njihova komšinica u laboratoriji u podrumu lepe seoske kuće uzgajala marihuanu.

Policija je prošle nedelje uhapsila Zoru Koh (63) i zaplenila 254 biljke marihuane, ali i 800 grama marihuane spremne za prodaju.

Toj vremešnoj ženi to nije prvi susret sa drogom, pošto je u njenoj kući 2012. godine u policijskoj akciji "Morava" otkrivena slična laboratorija za uzgoj marihuane. Zbog tog dela je, pričaju komšije, njen suprug Gerit Kok, inače državljanin Holandije koji slabo govori srpski, proveo izvesno vreme u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, pošto je odgovornost preuzeo na sebe.

- Ona mu je svaki dan nosila ručak u zatvor i nama rekla kako o tome ništa nije znala. Tada su opremu za drogu policajci odneli kamionom, a sad su uspeli da je spakuju u kombi - kaže jedna komšinica koja nije želela da joj spominjemo ime.

Jedno hapšenje bilo je odličan razlog da niko ne posumnja da se u selu u kome ljudi pretežno seju kukuruz neko bavi i zabranjenom vrstom poljoprivrede. Ipak, alarm u policiji upalio je neuobičajeno visok račun za električnu energiju za jedno domaćinstvo, koji je mesečno, kako saznajemo, iznosio i 400.000 dinara.

Početak policijske akcije prošao je neopaženo kod prvih komšija, a kako priča jedna komšinica, kada se običan automobil parkirao ispred kuće i kada su dva čoveka ušla, mislila je da su kod Zore došli moleri koje je trebala da pozove.

- Ona je uvek kapiju držala otvorenom. Skoro je imala i sahranu, i tu smo radile mi žene iz sela i pomagale. Bila je puna kuća, a niko ništa nije posumnjao, niti se taj miris osetio - kaže ona.

Kako dodaje, nakon što je narko-biznis prvi put otkriven u sremačkom selu, retko ko je pričao sa Zorom, a žene iz sela koje su se sa njom do tada družile meštani su zvali travarke, iako nisu znale da se u komšijskoj kući uzgaja marihuana.

- Čula sam da je ona rekla da je to radila jer je muka naterala. Ona je radila u Holandiji i imala je penziju od 500 evra. Kakva je to muka, kad ja preživljavam sa 20.000 dinara - pita se takođe vremešna komšinica.

Zora nije mogla ovo sama da radi ali nikoga drugog u kući nije bilo
Zora nije mogla ovo sama da radi ali nikoga drugog u kući nije bilofoto: Fonet

Zanat izučili u Amsterdamu

Komšije sumnjaju da Zora ovakvu operaciju nije mogla sama da izvede, ali dodaju i da nikoga osim nje u kući nisu viđali, te da su verovali da se istim poslom više neće baviti. Kako kažu, ni suprug joj često nije dolazio iz Holandije. Supružnici su kuću u selu kupili osamdesetih godina i dolazili leti, a godinama nikome ništa nije bilo sumnjivo. Ipak, komšije ne znaju kojim su se to poslovima supružnici bavili u zemlji poznatoj upravo po marihuani, koja se u Amsterdamu, najvećem gradu Holandije, konzumira legalno.

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media