ZAŠTO SE OVO KRIJE OD NARODA? Migranti pretukli meštane Ljubovije i dobili po 5 DANA ZATVORA?! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

veliki incident

ZAŠTO SE OVO KRIJE OD NARODA? Migranti pretukli meštane Ljubovije i dobili po 5 DANA ZATVORA?! (FOTO)

Okrivljeni Anis Omar, Muhamed Said i Amin Wahab s teritorija Libije, Palestine i Irana su prema presudi prekršajnog suda u Loznici proglašeni krivim

Objavljeno: 08:14h
Jelena Jovanović

25.03.2018. godine u Ulici Stojana Čupića u Ljuboviji se desio incident o kome niko do sada nije govorio. Naime, grupa stranih državljana je pretukla srpskog državljanina nakon čega su svi osuđeni na pet dana zatvora.

Okrivljeni Anis Omar, Muhamed Said i Amin Wahab sa teritorija Libije, Palestine i Irana su prema presudi prekršajnog suda u Loznici proglašeni krivim jer su učinili prekršaj zakona o javnom redu i miru.

Presuda stranim državljanima
Presuda stranim državljanimafoto: Printscreen Tvitter / DN

Okrivljeni su se teretili da su državljanina Srbije, Kovačević Miloša udarili u predelu glave kada je izlazio iz svog vozila, nakon čega je on pao na asfalt. Ubrzo, sva trojica su krenuli da ga šutiraju u glavu. Svedok u ovom slučaju je bio Filipović Jovica koji se nalazio sa Milošem u vozilu.

Presuda stranim državljanima
Presuda stranim državljanimafoto: Printscreen Tvitter / DN

Nakon toga, mladić je prevežen u Dom zdravlja u Ljuboviji gde su mu konstantovane povrede (modrice i podlivi ispod oka).

Sudija Nevena Antić koje je donela presude u ovom slučaju je rekla za Espreso da su dodeljene kazne u skladu sa zakonom.

Presuda od pet dana odgovara prekršaju jer strani državljani u ovom slučaju nisu imali novca. Njima bi se dodelila novčana kazna, a jedan dan zatvora je 25 evra. Ja sam mogla da donesem kaznu zatvora do 60 dana, ali to ne bi imalo mnogo poente, a i nije ekonomično. Ova lica su nakon odsluženja kazne u roku od 15 dana morala da napuste Republiku Srbiju što se i desilo, kaže Nevena Antić.

Ona je dodala da su strani državljani bili pod uticajem alkohola, kao i da došli sa teritorije BiH.

Oni su čekali verovatno prevoz za Beograd, kako bi išli preko granice. Bili su lepo obučeni i čekali su u hotelu nekoga da ih preveze dalje. Meštani su naveli da ovo nije njihov prvi incident, ali jeste prvi prijavljeni, istakla je Antić.

Takođe je navela da su strani državljani imali sva prava koja zakon određuje, kao i prevodioca arapskog porekla.

Iz suda u Ljuboviji su nam rekli kako je nakon incidenta stigla i prijava migranata iz policije u kojoj se navodi da su meštani Ljubovije prvi nasrnuli na njih, nakon čega je usledila njihova odbrana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.