ŠEŠELJEV SIN OSUĐEN zbog nošenja oružja u kafiću: Da li ste zadovoljni kaznom koju je dobio?
Foto: Nemanja Pančić

dolijao

ŠEŠELJEV SIN OSUĐEN zbog nošenja oružja u kafiću: Da li ste zadovoljni kaznom koju je dobio?

Kako vam se čini ova presuda?

Objavljeno: 10:16h

Nikola Šešelj (33), najstariji sin lidera SRS-a Vojislava Šešelja, dobio je šest meseci kućnog zatvora zbog nošenja oružja, saznaje „Alo!”.

On nema nanogicu i jedino je u obavezi da bude kod kuće u trenutku provere da li poštuje odluku suda.

- Kada ga pozovu na fiksni telefon, u obavezi je da se javi, jer se tako proverava da li je kod kuće. Imao je sreću da dobije kaznu manju od godinu dana, jer se u tom slučaju ne dobija nanogica. Kada je kazna kućnog zatvora kraća od godinu dana, okrivljeni ne nose nanogice, već moraju da prijave adresu i stalno prebivalište, fiksni broj telefona i da budu kod kuće kada ih proveravaju - kaže naš izvor.

Kada pozovu na fiksni telefon, Nikola je u obavezi da se javi, jer se tako proverava da li je kod kuće
Kada pozovu na fiksni telefon, Nikola je u obavezi da se javi, jer se tako proverava da li je kod kućefoto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Nikola Šešelj je priveden 22. septembra 2017. u jednom kafiću u Batajnici zbog nošenja oružja, ali je ubrzo posle intervencije pušten iz policije. Neposredno posle njegovog puštanja na Tviteru se oglasio njegov otac Vojislav Šešelj.

- Šta ću? Voli dete igračke. Mora sa nečim da se igra - napisao je tada vođa SRS-a.

Šešelj je Nikolu dobio u braku sa Vesnom Tunić. Najstariji sin mu je rođen 1984. dok je on bio u zatvoru. Nikolin kum je lider SPO Vuk Drašković, dok je Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije, kum Nikolinim sinovima Vojislavu i Ljubomiru.

Nikola Šešelj je bio u žiži interesovanja javnosti u oktobru 2010, kada su ga petorica pripadnika interventne jedinice brutalno pretukla u kafani u Sremskoj Mitrovici, u kojoj se ilegalno igrao poker! Šešelj i Đ. M., jedan od kockara, tada su zadobili teške povrede, dok su policajci suspendovani zbog prekoračenja ovlašćenja! Nikola je posle nemilog događaja izjavio da su mu naneli ozbiljne povrede i da mu je lekar saopštio da postoji bojazan da izgubi ne samo vid već i oko! On je tada ispričao da su policajci upali u kafanu i naredili svima da izvade lične karte. On se u tom trenutku nasmejao, što je njih, kako je rekao, verovatno iznerviralo. Posle toga su ga izvukli iz kafane, tukli rukama i nogama po glavi i celom telu.

BONUS VIDEO: Vesna Pusić o odnosima Srbije i Hrvatske

- Oftalmolog je konstatovao da mi je oko razvaljeno! Kada su me izveli napolje, rekli su mi da stavim ruke na zid, a potom su njih dvojica počeli da me udaraju sa leve i desne strane. Primio sam šest udaraca u glavu. Legao sam na beton, ali su oni nastavili da me šutiraju u rebra i glavu - naveo je tada Nikola Šešelj, koji se uspešno opravio od batinanja.

Nikola Šešelj je u stranci postao aktivan krajem 2010.god, kada je stupio na dužnost glavnog i odgovornog urednika sajta Srpske radikalne stranke i sajta o Vojislavu Šešelju.

Tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji uputio mu je tri pisma u kojima mu je zapretio kaznom od sedam godina zatvora i novčanom kaznom do 100.000 evra ako sa sajta o Vojislavu Šešelju ne skine knjige „Afera Hrtkovci i ustaška kurva Nataša Kandić“ i „Glupson iz Manitobe Brus Mek Farlen“.

(Espreso.co.rs /Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.