ŠOK U SREMSKOJ MITROVICI: Narko-baba uzgajala marihuanu U PODRUMU, a zanat ISPEKLA u Holandiji (FOTO)
Foto: Kurir

hit nad hitovima

ŠOK U SREMSKOJ MITROVICI: Narko-baba uzgajala marihuanu U PODRUMU, a zanat ISPEKLA u Holandiji (FOTO)

Policajci su po dojavi došli u njenu kuću, ali su se šokirali kada su otkrili laboratoriju i ogroman broj sadnica

Objavljeno: 08:15h

Zora Kok, stara 63 godine, iz sela Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, uhapšena je kada je policija u podrumu njene kuće otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Policajci su po dojavi došli u njenu kuću, ali su se šokirali kada su otkrili laboratoriju i ogroman broj sadnica.

U akciji su zaplenjene 254 biljke marihuane i oko 800 grama suve marihuane spremne za prodaju. Inače, interesantno je da je Zora zajedno sa suprugom Geritom Kokom (77) uhapšena 2012. u akciji "Morava", kada je u njihovoj kući takođe otkrivena laboratorija, ali tada nije odgovarala jer je on preuzeo krivicu na sebe.

Kuća Zore Kok
Kuća Zore Kokfoto: Kurir/Jelena Rafailović

Kako smo saznali, policija je na vrata Zorine kuće zakucala u četvrtak oko 9.30.

- Rekli su joj da traže drogu, ali je ona odbijala saradnju. Nije htela ni reč da kaže. Ubrzo je otkrivena marihuana skrivena u saksijama, ormanima i na još nekim mestima. Bila je upakovana i spremna za prodaju - objasnio je izvor Kurira

Zaplenjene biljke
Zaplenjene biljkefoto: MUP

Policajce je, međutim, tek čekalo iznenađenje.

- Kada su inspektori otišli u podrum, imali su šta da vide. U dve pregrađene prostorije našli su više od 200 stabljika marihuane u raznim veličinama. Kao da su ušli u malu šumu droge. Kada je shvatila da više nema kud i kad su joj stavljene lisice, Zora se pravdala da ju je muka naterala da se ovim bavi, uprkos tome što joj je penzija 500 evra - kaže naš sagovornik i dodaje da će istragom biti utvrđeno da li je imala saučesnike u poslu uzgajanja marihuane.

foto: Kurir/Jelena Rafailović

Prema saznanjima Kurira, Zora je godinama sa suprugom živela u Holandiji i pretpostavlja se da je znanje o uzgoju marihuane stekla u toj zemlji. Inače, njen suprug Gerit je nakon hapšenja pre šest godina odležao kaznu, nakon čega je otišao u Holandiju, a ona je, po svemu sudeći, nastavila da se bavi istim poslom.

Ekipa Kurira juče je bila u Velikim Radincima. U velikom dvorištu nalaze se glavna kuća i pomoćna zgrada, ali je kapija bila zaključana. Komšije kažu da je Zora živela sama.

- Kada je odležao kaznu, Zorin muž je pre godinu dana zbog bolesti otišao u Holandiju. Zora je pričala da je trebalo da se vrati za mesec dana, ali sada ko zna - rekla nam je komšinica.

Ima dva sina Brinula o mužu dok je bio u zatvoru

Komšije kažu da Zora ima dva sina. Jedan, iz prvog braka, živi u obližnjem selu, dok je drugi s ocem u Holandiji.

- Nakon prvog hapšenja stalno je govorila da ju je suprug u to uvukao, ali ne znam šta je sada bilo. Dok je bio u zatvoru, ona mu je nosila ručak i brinula, a ko će sada brinuti o njoj. Majka joj je preminula pre šest meseci. Stariji sin je nije posećivao, a i kako sam čula, šokirao se kada je čuo da je uhapšena - kažu komšije.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.