IZREČENA PRESUDA ZA UBISTVO KARATISTE: Velja Nevolja, Miljković i Kojić OSLOBOĐENI!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

osloboĐeni zbog nedostatka dokaza

IZREČENA PRESUDA ZA UBISTVO KARATISTE: Velja Nevolja, Miljković i Kojić OSLOBOĐENI!

Tužilac je tada naveo i da je Milošević nameravao da preuzme poslove obezbeđenja lokala u kojima je radio Milošević.

Objavljeno: 08:16h

Pred Višim sudom u Beogradu danas je izrečena prvostepena oslobađajuća presuda Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, koji je bio okrivljen za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića.

Osim Belivuka danas su oslobođeni i Marko Miljković i Mirko Kojić, koji je u bekstvu.

Podsetimo, Milošević je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru prošle godine, a tužilac je u završnim rečima pre nedelju dana zatražio da Belivuk bude osuđen na zatvorsku kaznu ne manju od 10 godina.

Tužilac je u svojim završnim rečima predložio iste kazne i za Marka Miljkovića i Mirka Kojića kome se sudi u odsustvu, navodeći da je motiv ubistva karatiste bio sukob Belivuka i Miloševića oko poslova obezbeđenja. Tužilac je tada naveo i da je Milošević nameravao da preuzme poslove obezbeđenja lokala u kojima je radio Milošević.

Advokati optuženih zatražili su oslobađajuće presude i ukidanje pritvora navodeći da ne postpoji nijedan dokaz da su umešani u ubistvo.

Podsetimo, telo Vlastimira Miloševićeva pronađeno je krajem januara prošle godine u jutarnjim časovima na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta nedaleko od zgrade gde je živeo.

U optužnici se navodi da je nepoznati ubica ispalio na Miloševića deset hitaca iz škorpiona s prigušivačem od kojih ga je sedam pogodilo. Miljkoviću i Kojiću stavlja se na teret da su kupili automobil, a Belivuk da je ukrao tablice sa drugog automobila i stavio ih na kupljeni.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.