OVO JE NASTRADALI RUDAR IZ SELA KOD MEDVEĐE: Kolega mu pronašao telo pored mlina za sitnjenje rude! (FOTO)
Poginuli rudar Vladica Nikolić, Foto: Facebook

Neviđena tragedija

OVO JE NASTRADALI RUDAR IZ SELA KOD MEDVEĐE: Kolega mu pronašao telo pored mlina za sitnjenje rude! (FOTO)

Nesreća se dogodila u nedelju

Objavljeno: 07:56h

Rudar Vladica Nikolić (32) poginuo je na svom radnom mestu u rudniku "Lece", u okolini Medveđe, kada ga je zahvatila pokretna traka tokom transporta rude.

Nesreća se dogodila u nedelju, oko 1.30 sati posle ponoći u flotaciji rudnika olova, srebra i zlata u selu Gazdare. Dežurna ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja u Medveđi, koja je odmah izašla na lice mesta, mogla je samo da konstatuje smrt.

Užas kod Medveđe: Stradao rudar, samlela ga pokretna traka

Nastradali Nikolić počeo da je da radi u rudniku pre pola godine, a pre toga je bio zaposlen kao konobar. Prema nezvaničnim informacijama, u trenutku nesreće je bio sam, pa će okolnosti pod kojima je izgubio život biti utvrđene tokom istrage koja je počela.

Našao ga je kolega na pokretnoj traci u blizini mlina za sitnjenje rude, a telo nastradalog čoveka je poslato na obdukciju.

Vladica Nikolić je sa porodicom živeo u selu Negosavlju, kod Medveđe, i za sobom je ostavio dvoje dece, stare jednu i tri godine, suprugu i majku. Direktor rudnika Duško Gagić nije se izjašnjavao povodom ove tragedije, dok je nekoliko Nikolićevih kolega reklo da je ovaj mladi čovek bio vredan i požrtovan radnik koji se nadao da će u rudniku provesti svoj radni vek.

Ovo je četvrta smrt rudara u poslednje tri godine u rudniku Lece.

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.