OTKRIVEN MOTIV POKUŠAJA UBISTVA MMA BORCA? Osumnjičeni za napad na Maradonu saslušan u policiji
Vladimir Jovanović Maradona, Foto: Printscreen/Youtube

nakon hapšenja

OTKRIVEN MOTIV POKUŠAJA UBISTVA MMA BORCA? Osumnjičeni za napad na Maradonu saslušan u policiji

U istrazi pokušaja ubistva MMA borca još se utvrđuje motiv

Objavljeno: 07:57h

Još se istražuju sve okolnosti i uloga crnogorskog državljanina Vuka Markovića (38) u ranjavanju MMA borca Vladimira Jovanovića, zvanog Maradona u Panačevu, 30. aprila, pred vrtićem u koji ide njegova ćerka.

Vuko Marković je sinoć priveden na saslušanje u pančevačko Više javno tužilaštvo, a nadležni tužilac bi trebalo da zatraži da mu se odredi pritvor.

Ono što je zasada poznato jeste to da je Marković uhapšen u četvrtak oko tri sata u momentu kada je pokušavao da napusti Srbiju.

Priveden je na granici sa Mađarskoj jer je za njim bila raspisana potraga zbog sumnje da je povezan sa pucnjavom na Jovanovića. Odmah je odveden u Pančevo, gde mu je po nalogu nadležnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati.

U istrazi pokušaja ubistva MMA borca još se utvrđuje motiv, da li su to neraščišćeni računi u vezi sa poslom, tačnije prodajom automobila ili je možda neka treća osoba angažovala crnogorskog državljanina da likvidira Jovanovića.

Vuko je poreklom iz Podgorice, a već izvesno vreme živi u Beogradu. Pre dve godine hapšen je u Rumuniji, a tamošnje pravosuđe ga je sumnjičilo da je vođa kriminalne grupe za krijumčarenje migranata iz Šri Lanke, Sirije i Iraka, koje je trebalo da "doveze" do Nemačke.

Vuk Marković
Vuk Marković foto: Printscreen/Facebook

Vladimir Jovanović Maradona izrešetan je 30. aprila ujutro ispred vrtića "Kefalica" u Pančevu, gde je ostavio ćerku.

Napadač je u njega ispalio sedam metaka, a teško povređeni MMA borac je prvo hospitalizovan u pančevačkoj bolnici, a zatim je prevezen u Urgentni centar u Beogradu, gde je operisan. Sada je u stabilnom stanju, a o njegovoj bezbednosti u bolnici brine i policija.

Jovanović je ranije privođen zbog tuče i ugrožavanja sigurnosti. Nezvanična saznanja govore da je jedno vreme davao i novac na kamatu. U poslednjih godinu dana primirio se i nije dovođen u vezu ni sa kakvim kriminalnim poslovima ili nasiljem.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.