Droga koju je zaplenila policija pronađena u lokalu koji je držao Kosmajac
Dragoslav Kosmajac, Foto: Zorana Jevtić

OD RANIJE POZNAT POLICIJI

Droga koju je zaplenila policija pronađena u lokalu koji je držao Kosmajac

Dragoslav Kosmajac pominje se u Beloj knjizi kriminala iz ranih dvehiljaditih godina, gde se povezuje sa trgovinom narkoticima

Objavljeno: 08:05h

U opsežnoj akciji MUP u poslednjih nekoliko dana širom Srbije uhapšen je 41 diler droge, a među njima je i Goran K. (30), koji je narkotike krio u lokalu koji mu je prethodno izdao Dragoslav Kosmajac, saznaje Blic.

Prema nezvaničnim informacijama Goran K. u jednom kafiću na Zvezdari krio je 567 grama marihuane i 35 grama amfetamina. Marihuana je bila skrivena u većoj PVC kesi i teglama skrivenim u lokalu, baš kao i pomenuta količina amfetamina.

Osumnjičeni je uhapšen i biće priveden Višem tužilaštvu.

Ono što je posebno interesantno kod ovog hapšenja odnosi se na vlasništvo nad lokalom, koji prema nezvaničnim informacijama pripada Dragoslavu Kosmajcu, kontroverznom zvezdarskom biznismenu, kog je još 2014. godine Aleksandar Vučić označio kao jedbnog od najvećih balkanskih narko-dilera.

Kosmajcu, koji je iste godine u novembru uhapšen u svojoj vili, suđeno je zbog nelegalnog prisvajanja zemljišta na Zvezdari, ali je za to delo nedavno prvostepeno oslobođen krivice.

Krivična prijava za utaju poreza od izdavanja lokala - poput ovog koji je Zvezdarac izdao osumnjičenom dileru - odbačena je zbog toga što je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela. Ipak, određene utaje jesu pronađene (makar tako tvrde inspektori), pa je i dalje moguće da za njih Kosmajac odgovara prekršajno.

Dragoslav Kosmajac pominje se u Beloj knjizi kriminala iz ranih dvehiljaditih godina, gde se povezuje sa trgovinom narkoticima. Uprkos tome, on nikada nije osuđivan za ta dela.

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.