ISPRAVKA: DNK nije otkrio ubicu Jelene Marjanović
Novi detalji ubistva Jelene Marjanović, Foto: Kurir

novi detalji

ISPRAVKA: DNK nije otkrio ubicu Jelene Marjanović

Inspektori koji rade na slučaju ubijene pevačice iz Borče DNK analizom njenih ličnih stvari pronađenih na mestu zločina došli su do novih saznanja

Objavljeno: 15:37h

Na portalu Espreso 21. 4. 2018. objavljena je netačna informacija da su isplivali šokantni dokazi koji ukazuju ko je ubica Jelene Marjanović.

U ovom tekstu su na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba izmenjeni sporni delovi, a promenjen je i naslov teksta.

Ovako je glasio prvobitni tekst:

"Dva potpuna muška DNK otkrivena su na levoj patici Jelene Marjanović koju je nosila u vreme ubistva, a patika je nađena bačena s druge strane borčanskog kanala.

Kako se saznaje, inspektori koji rade na slučaju ubijene pevačice iz Borče DNK analizom njenih ličnih stvari pronađenih na mestu zločina došli su do novih saznanja da se još bar dva muškarca dovode u vezu sa zločinom koji je potresao Srbiju.

Jedan nepotpun muški DNK pronađen je na donjem delu pevačicine trenerke, i to oko ruba. Dok su dva mešovita muška DNK nađena na njenoj bačenoj patici.

Kako se navodi i u optužnici, pevačica se sa ubicom žustro borila, a njen neuspešni beg od smrti bio je agonija duga nekoliko minuta.

"Jelena nikada nije stigla do druge rampe. Nju je ubica presreo. Pokušala je da pobegne trčeći sa nasipa ka ulici koja se nalazi na otprilike 300 metara od nasipa. Međutim, dok je silazila sa nasipa ubica je krenuo da je čupa i vuče za kosu, što dokazuju njene dlake pronađene u travi. Dok ju je ubica mučki vukao, Jeleni je spala gumica za kosu, na kojoj je kasnije pored njenog DNK pronađen i DNK Marjanovića. Sa druge strane kanala nađena je leva Jelenina patika, a na šiblju slivajuća krv te se sumnja da je ubica upravo kroz njega prošao", nadovi izvor upoznat sa istragom.

Naime, Jelena je zadobila višestruko nagnječenje mozga od udarca metalnim predmetom u glavu. Prve povrede pevačica je zadobila dok je na sebi imala obučeni gornji deo svetloplave trenerke sa kapuljačom na glavi.

"To su bile: ubodna rana u desnom lakatnom delu, ali i ubodna rana u levoj četvrtini temena. Opisane rane mogle su da nastanu od drugog lica, sa dva uboda šiljatim metalnim predmetom", stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića.

Ubica je nastavio Jelenu da udara u glavu i naneo joj je čak devet povreda.

Volja pevačice za životom, iako je nakon mučkog prebijanja bilo gotovo izvesno da neće još dugo izdržati, vidi se i u povredama koje je zadobila na desnoj šaci i desnom laktu, ali i u tome da je nakon monstruoznog iživljavanja njenog ubice nesrećna pevačica i dalje disala - pre smrti udahnula je vodu iz kanala.

Kako stoji u optužnici, Jelena je desnom rukom pokušala da se odbrani, a ubica ju je šipkom udario i po njoj. Leva nadlatkica imala je podliv za koji se sumnja da je od stiska šake ubice.

"Trag okliznuća na suprotnoj strani kanala, kao i blato na stopalu leve noge ukazuju na to da je pre smrtonosnih povreda najverovatnije pokušala da izađe iz kanala na drugu stranu, ali se ne isključuje mogućnost i da je trag ubičin", zaključuju veštaci."

Portal Raskrinkavanje donosi pravu istinu o ovome:

U članku se ne navodi ko je ubio Marjanović niti kako je slučaj rešen.

Tvrdnje o rešenom ubistvu i/ili poznatom ubici Marjanović uglavnom su zasnovane na anonimnim izvorima, a služile su za pridobivanje pažnje čitatelja i čitateljki. No, uprkos naslovima i uvodima u članak, ni u jednom se ne navode nove informacije koje su od javnog interesa. Za ubistvo Jelene Marjanović optužen je njen suprug Zoran Marjanović.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.