SEĆATE SE SPISKA SRBOMRZACA? Ivan Ivanović pravosnažno oslobođen!
Oslobođen optužbi, Foto: Fonet

nije ih uznemiravao

SEĆATE SE SPISKA SRBOMRZACA? Ivan Ivanović pravosnažno oslobođen!

Nije kriv

Objavljeno: 10:09h

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio predsednika Srpskog narodnog pokreta "Naši" Ivana Ivanović optužbi da je izvršio krivično delo rasne i druge diskriminacije u predmetu poznatom kao "srbomrsci".

Kao je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, na sednici veća 13. marta odbijena je kao neosnovana žalba Višeg javnog tužilaštva i potvrdjena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, koji je Ivanovića 7. novembra prošle godine oslobodio optužbi za krivično delo rasna i druga diskriminacija. Ivanović je na sajtu SNP "Naši" 28. marta 2014. godine objavio spisak, kako je naveo, 30 "najvećih srbomrzaca i izdajnika" medju javnim ličnostima, na kojem su glumci, reditelji, pisci, politički analitičari i novinari. Na tom spisku su glumica Mirjana Karanović, direktor B92 Veran Matić, glumac Nikola Djuričko, urednica Peščanika Svetlana Lukić, Biljana Srbljanović, Latinka Perović, Petar Luković, pisac Vladimir Arsenijević, Branko Radun, pevačica Jelena Karleuša, novinar Nenad Lj. Stefanović, reditelj Gorčin Stojanović, novinar Miša Brkić, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno našao da nije priložen nijedan dokaz koji bi ukazivao da je Ivanović pratio, uhodio ili kontaktirao, protivno volji oštećenih, bilo koga od svedoka - oštećenih, kao ni bilo koje lice iz njegove organizacije, niti je zloupotrebljavao podatke oštećenih putem društvenih mreža i u tom slučaju ugrožavao njihovu sigurnost. Apelacioni sud je naveo i da su oštećeni tokom postupka potvrdili da ih Ivanović nije proganjao ili kontaktirao.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.