TUGA I OPOMENA: Grafiti sa likom ubijenog Olivera podsećaju na pravdu koja čeka
Foto: Printscreen b92 video

TRI MESECA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA

TUGA I OPOMENA: Grafiti sa likom ubijenog Olivera podsećaju na pravdu koja čeka

Prošlo je tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

Objavljeno: 10:10h

U Kosovskoj Mitrovici su na nekim zgradama osvanuli grafiti sa likom Ivanovića, kao neka vrsta opomene tužilaštvu koje još nema osumnjičenog za njegovo ubistvo.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Beogradu, a krivci još nisu pronađeni.

Građanska incijativa SDP takođe je podsetila da je prošlo tri meseca od ubista njihovog lidera Olivera Ivanovića, kao i da istraga još uvek nije dala nikakve rezultate. Oni su saopštili da svakodnevno pitaju nadležne "ko je ubio Olivera Ivanovića, ali da odgovora nema, i da nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih".

"Slučaj Ivanović' preuzelo je Specijalno tužilaštvo Kosova, odakle procuri ponekad samo da se 'intenzivno' radi na rešavanju ubistva Olivera Ivanovića. A šta se to radi kad rezultata nema, rekli bismo ništa", navedeno je u saopštenju. Ta građanska inicijativa će od sutra započeti akciju potpisivanja peticije da pešačka zona ili Ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime. "Posle neuspelih pokušaja da u Skupštini opštine pokrenemo pitanje bezbednosti i inicijativu da ulica u kojoj je ubijen nosi ime Oliver Ivanović, odlučili smo da od sutra započnemo akciju potpisivanja peticije", navedeno je u saopštenju.

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.