GRCI TRAŽE DOŽIVOTNU ROBIJU ZA SEDMORICU SRBA SA ZAKINTOSA! Ovo su detalji OPTUŽNICE za ubistvo Bakarija Hendersona! (VIDEO)
Bakari Henderson je ubijen u julu prošle godine, Foto: Linkedin/Printscreen/Youtube

čeka se početak suđenja

GRCI TRAŽE DOŽIVOTNU ROBIJU ZA SEDMORICU SRBA SA ZAKINTOSA! Ovo su detalji OPTUŽNICE za ubistvo Bakarija Hendersona! (VIDEO)

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i "bokser" na ruci

Objavljeno: 10:21h

Među devet osoba optuženih za ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona na Zakintosu nalazi se i sedam Srba, a za njih se u optužnici traži najstroža kazna doživotnog zatvora, piše Politika.

Kako piše ovaj list list, istraga je ustanovila da je mladić umro za 11 sekundi od udaraca nogom u glavu.

Prema odluci veća za prekršaje Zakintosa, kazna se traži u optužnici na 55 stranica za devetoricu učesnika u tom krivičnom delu, a šestorici aktera, srpskih mladića, sudiće se za "teško krivično delo ubistva bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju".

Za delo "direktnog saučesništva u ubistvu bez predumišljaja" će se suditi jednom, a preostaloj dvojici za delo "pokušaja ubistva".

Grčki mediji ovu vest objavljuju kao najvažniju, podsećajući na detalje tragičnog događaja ispred bara u Laganasiju, prenoseći detalje optužnice i zahtev da se akterima produži pritvor uz konstataciju da je reč o "jednom od najbrutalnijih ubistava viđenom među mladima".

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i "bokser" na ruci i da je nesrećni mladić nastradao odmah, tačnije za 11 sekundi od jednog udarca u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom.

"... Slede još dva udarca nogom u glavu koje nanosi devetooptuženi i, na kraju, iživljavanje nad već mrtvim telom sa dva udarca u glavu završava deseti počinilac koji do sada nije identifikovan. Istraga je ustanovila da je reč o smeđem mladiću od 20 godina, visine 180 centimetara u beloj bluzi i farmerkama koji se na snimku vidi kako zadaje poslednje udarce već mrtvom Bakariju. Sve u svemu, više od 20 udaraca nogom u glavu", navodi se u optužnici.

Prema zakljucku sudija na Zakintosu, "mladi Amerikanac je bio napadnut sa namerom da bude ubijen".

Roditelji ubijenog Bakarija najavljuju da će tražiti i kompenzaciju, a informacija o početku suđenja za sada nema.

Pogledajte kobni napad:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.