POSLE POPOVA, VOJNICI DILOVALI KOKAIN: Uhapšen još jedan, uhvaćen sa DROGOM vrednom 10.000 EVRA
Uhapšen vojnik koji je dilovao drogu, Foto: Ministarstvo odbrane

treće hapšenje

POSLE POPOVA, VOJNICI DILOVALI KOKAIN: Uhapšen još jedan, uhvaćen sa DROGOM vrednom 10.000 EVRA

Ovo je treće hapšenje vojnika sa narkoticima u poslednje dve nedelje u Srbiji

Objavljeno: 10:30h

Nebojša N. (22), vojnik po ugovoru iz Šapca, uhapšen je u ponedeljak ujutru, kada je policija u njegovoj kući pronašla drogu u vrednosti od 10.000 evra, saznaje "Blic".

Ovo je treće hapšenje vojnika sa narkoticima u poslednje dve nedelje u Srbiji.

Naime, kako "Blic" saznaje, Nebojša N. (22), vojnik po ugovoru iz Šapca, uhapšen je u ponedeljak, kada je policija našla veliku količinu narkotika - u vrednosti od oko 10.000 evra - koju je krio u porodičnoj kući. Policija je, prema tim informacijama, u Nikolićevoj kući našla 260 tableta ekstazija, 20 grama čistog kokaina i 180 grama marihuane.

Ovo je treće hapšenje vojnika zbog posedovanja i dilovanja narkotika u protekle dve nedelje. Kako je "Blic" pisao, vojnici Aleksandar N. (26) i Zoran S. (26) uhapšeni su krajem marta kada je u automobilu koji je vozio njihov prijatelj Robert A. (29) nađeno oko 564 grama kokaina, i to veoma velike čistoće! T

Ovo je najveća zaplena narkotika u Timočkoj Krajini i vredna je više od 120.000 evra. Zaposleni u Timočkoj brigadi, gde Aleksandar N. radi kao vozač a Zoran S. čuva kasarnu, u momentu hapšenja bili su u civilnoj odeći, a nisu želeli da sarađuju sa istražiteljima i otkriju za koga rade, iako im preti čak 12 godina zatvora.

Vojnici Aleksandar N. (26) i Zoran S. (26) uhapšeni su krajem marta sa kokainom velike čistoće
Vojnici Aleksandar N. (26) i Zoran S. (26) uhapšeni su krajem marta sa kokainom velike čistoće foto: Printscreen/Facebook

Posle poslednjeg hapšenja, Vojska Srbija i Ministarstvo odbrane nisu komentarisali nelegalne aktivnosti vojnika, kao ni u prethodnom slučaju jer nisu učinjene tokom nošenja uniforme i obavljanja službenih zadataka, već u njihovo privatno vreme.

Kako nezvanično saznajemo, veoma su razočarani ovakvim ponašanjima vojnika i rade sve što je u njihovoj moći da suzbiju nelegalne i nezakonite aktivnosti vojnika. Ministar odbrane Aleksandar Vulin nedavno je objasnio za "Blic" da su jedan od važnih pokazatelja staranja o poštovanju svih zakonskih propisa brojna hapšenja u Vojsci Srbije, sprovedena nakon istraga Vojne policije i Vojnobezbednosne agencije.

- Prilikom prijema u profesionalnu vojnu službu za sve kandidate radi se bezbednosna procena kojom nadležne državne ustanove dostavljaju podatke kojima se utvrđuje da li su kandidati kršili zakon i da se protiv njih ne vode postupci pred sudovima, odnosno ne sprovode istražne radnje za krivična i druga protivpravna dela. Vojnim pravilima regulisana je i oblast disciplinske odgovornosti koja sankcioniše svako postupanje protivno propisima i postupanje kojim se narušava red i disciplina i narušava ugled pripadnika VS. Za bezuslovno poštovanje zakona nadležni su Vojna policija i Kriminalističko-istražna grupa (KIG) - rekao je ranije ministar Aleksandar Vulin.

Upravo zbog temeljnih bezbednosnih provera, vojnici Vojske Srbije u poslednje vreme žrtve su vrbovanja narko-dilera koji kod njih skrivaju robu ili ih koriste kao "kurire" jer je najmanja verovatnoća da će neko u njih posumnjati.

S obzirom na pronađenu količinu narkotika u Nikolićevoj kući, pretpostavlja se da radi za veću narko-grupu. Policija će mu najverovatnije ponuditi da prizna za koga radi i na taj način oslobodi se dela kazne.

Droga ispod odore i krsta

Milan Jordović
Milan Jordović foto: Eparhija žičko raška

Krajem februara javnost je šokiralo hapšenje sveštenika Milana Jordovića (41), popa u selu Savinac, koji je u Mrčajevcima zaustavljen sa tovarom od 27 kilograma marihuane upakovane u 52 paketa. Sa njim je bio bivši veroučitelj Zoran Marinković (43), za koga se u prvom trenutku mislilo da je popadija jer je bio obučen u žensku odeću.

Ispostavilo se da je Marinković transvestit. Suočen sa dugogodišnjom zatvorskom kaznom, pop Jordović je otkrio da je po nalogu Požežanke Svetlane P. (46) i njene ćerke Ane P. (24) prevozio marihuanu. Samo nekoliko dana kasnije uhapšen je i Stefan Mitrović, sveštenik u Velikoj Drenovi kod Trstenika, koji je navodno u momentu privođenja bio pod dejstvom narkotika.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.