I PAS JE CVILEO, KAO DA JE ZNAO! MILICA SE TAMAN VRATILA IZ NEMAČKE: Tuga u porodici sestara iz Niša koje je pokosio pijani vozač
Foto: Filip Plavčić, Kurir, Ilustracija

TRAGEDIJA

I PAS JE CVILEO, KAO DA JE ZNAO! MILICA SE TAMAN VRATILA IZ NEMAČKE: Tuga u porodici sestara iz Niša koje je pokosio pijani vozač

U naselju Ledena stena u Nišu još ne veruju da je ovako strašna tragedija zadesila njihove komšije.

Objavljeno: 10:42h

Milica Petrović (27), a tokom noći i mlađa unuka Marija (24) stradale su u nesreći kada je na njih dve, na autobuskom stajalištu, oko 18 sati naleteo S. N. (30) vozeći "opel astru". Starija sestra podlegla je povredama nekoliko sati nakon nesreće. Uprkos naporima lekara i Marija je tokom noći izgubila bitku za život.

U nesreći je nastradao i Svetislav Tonić (81) koji je bio na biciklu. Vozač S. N. je i dalje u bolnici, a mladić (25), koji je bio sa njim u kolima je pušten na kućno lečenje.

U domu Petrovića suze i šok. Kažu da su se Marija i Milica kobnog dana vraćale sa porodičnog ručka kod tetke. Baka Jasna jedva je pronašla reči, plačući za svojom starijom unukom i moleći se za život mlađe.

- Milica se nedavno vratila iz Nemačke, gde je bila na šestomesečnoj razmeni studenata - priča baka Jasna. - I njen pas počeo je da laje i cvili oko 18 sati, kao da je znao. Pitali smo se zašto tako cvili - kada nam je policija zazvonila na vrata i donela strašnu vest.

Saobraćajna nesreća
Saobraćajna nesrećafoto: Filip Plavčić, Ilustracija

U naselju Ledena stena u Nišu još ne veruju da je ovako strašna tragedija zadesila njihove komšije.

O Milici i Mariji malo je reći da imaju samo reči hvale.

- Dve devojke su toliko lepo vaspitane, dobri studenti, vredne i marljive, lepe kao san, ne verujemo kakva ih je zla sudbina zadesila - kaže komšinica R. M.

Sa svim desetkama Milica je završila master na psihologiji, nakon čega je kao najbolji student nagrađena šestomesečnim kursom u Nemačkoj. U Srbiju se vratila pre dva meseca jer je, kako kažu njeni rođaci, želela da se zaposli u svojoj zemlji.

Njenim stopama krenula je i njena mlađa sestra, koja takođe sa najvišim ocenama završava hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.

S. N. odranije je poznat niškoj policiji i već je bio osuđivan. Prema nezvaničnim informacijama, on je vozio brzinom od 130 kilometara na sat i imao 1,9 promila alkohola u krvi. Policija je obavila uviđaj, pa se očekuje utvrđivanje svih detalja o uzrocima ove nesreće. Zbog zadobijenih povreda, S. N. se i dalje nalazi u niškom Kliničkom centru, a prema poslednjim informacijama, nije životno ugrožen.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.