CARINICI NA HORGOŠU SU VIDELI KUTIJU SA AJFONIMA: Bilo im je nešto čudno...
Zaplenjeni mobilni telefoni, Foto: Uprava carine

otkriven šverc novih ajfona

CARINICI NA HORGOŠU SU VIDELI KUTIJU SA AJFONIMA: Bilo im je nešto čudno...

Šest novih mobilnih telefona, marke "ajfon" zaplenjeni su na graničnom prelazu "Horgoš 2" tokom rutinske kontrole putničkog vozila.

Objavljeno: 10:44h

Uprava carina izdala je zvanično saopštenje u kome se navodi da su Carinici 31. marta 2018. godine, na ulazu graničnog prelaza Horgoš 2, zaplenili 6 mobilnih telefona marke „ajfon“.

Carinici su otkrili prekršaj kada je na red za kontrolu dokumenata došla 28-godišnja medicinska sestra iračkog porekla, inače švedska državljanka koja je putovala iz Turske.

Uprkos tvrdnji da nema ništa da prijavi osim stvari za decu, carinici su rešili da sprovedu detaljan pregled njenog putničkog automobila, tada su u otkril neprijavljenu robu.

Zaplenjeni telefoni
Zaplenjeni telefoni foto: Uprava carine

Radi se o 6 novih mobilnih telefona marke „ajfon“, koje je putnica sakrila u prtljagu u gepeku i PVC kesama koje su se nalazile među njenim ličnim stvarima na suvozačevom sedištu.

Uprkos priloženim fakturama i tvrdnji da su telefoni kupljeni za ličnu namenu, carinicu su zaplenili robu koju je bila obavezna da prijavi prilikom ulaska u zemlju. Zbog ne prijavljivanja robe i njenog sakrivanja u prtljažniku zbog nje će verovatno biti pokrenut prekršajni postupak.

Priložena faktura
Priložena faktura foto: Uprava carine

Telefoni su zadržani, a njihova ukupna vrednost iznosi skoro 7.000 američkih dolara. Putnica će platiti kaznu u iznosu od jednostruke do četvorostruke njihove cene.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.