PRETUČENO DETE TRANSVESTIT U BEOGRADU: Huligani ga pesničili, šutirali, gazili...
Pretučen trans dečak u Beogradu, Foto: Nebojša Mandić

užas!

PRETUČENO DETE TRANSVESTIT U BEOGRADU: Huligani ga pesničili, šutirali, gazili...

Kako je saopšteno, napad se dogodio u nedelju uveče kada je V.J. izašao iz jednog bara u Brankovoj ulici s dvojicom drugova

Objavljeno: 11:06h

Nevladina organizacija "Egal" je danas saopštila da je više nepoznatih tinejdžera pretuklo u Beogradu maloletnog trans dečaka V.J. (17) i dvojicu njegovih drugova, nanevši im teške telesne povrede. Kako je saopšteno, napad se dogodio u nedelju uveče kada je V.J. izašao iz jednog bara u Brankovoj ulici s dvojicom drugova. Trojica od 16 do 17 godina su počela da im dobacuju, saopštio je "Egal": "Šta si ti lezbačo, šta ti je ono u gaćama!?", na šta im V.J. nije odgovorio, te mu je jedan prišao i udario ga pesnicom u glavu, a dugi ga je udarao s ledja. Nastavili su da ga tuku čak i pošto je pao na beton, udarali su ga i šutirali po celom telu, a jedan i u lice, od čega mu je ispao zub.

V.J. je policiji rekao da je iz uvreda shvatio da su oni znali da je on transrodna osoba, i dodao da može da ih prepozna. "Egal zahteva da policija reši ovaj slučaj i privede odgovorna lica pravdi. Uzrast napadača na V.J. ih ne oslobadja odgovornosti za ovakvo ponašanje, a država je dužna da štiti sve njene gradjanke i gradjane, bez obzira na njihovo lično svojstvo, te da im pruži pravnu sigurnost i omogući pravni lek. Podsećamo da je tokom protekle godine više trans osoba surovo pretučeno u Beogradu, a da nijedan slučaj nije priveden kraju", navodi se u saopštenju. "Egal" je dodao da je V.J. već četiri godine u medicinskom procesu promene pola.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.