SVI SE SEĆAJU JEZIVIH SNIMAKA NJEGOVOG TELA I PATIKA IZVUČENIH IZ KREČA! Na današnji dan pronađeno je telo Ivana Stambolića, Milošević naručio ubistvo? (VIDEO)
Foto: Profimedia

mračne devedesete

SVI SE SEĆAJU JEZIVIH SNIMAKA NJEGOVOG TELA I PATIKA IZVUČENIH IZ KREČA! Na današnji dan pronađeno je telo Ivana Stambolića, Milošević naručio ubistvo? (VIDEO)

On je ubijen s dva metka u potiljak, a njegovo telo je bačeno u jamu sa živim krečom

Objavljeno: 28.03.2018. 15:32h
  • 68

Ivan Stambolić, bivši predsednik predsedništva Srbije ubijen je 25. avgusta 2000. godine, a još tada se verovalo da je motiv njegove otmice i ubistva strah Miloševića da bi mu Stambolić mogao biti ozbiljan politički protivnik.

Njih dvojica bili su u vreme osamdesetih najbliži politički saradnici i lični prijatelji. Zato je interesantno da je, verovatno simbolično, otet baš na godišnjicu Osme sednice KPJ na kojoj je došlo do definitivnog razlaza Miloševića i Stambolića.

Telo Ivana Stambolića izvučeno iz kreča
Telo Ivana Stambolića izvučeno iz kreča foto: Printscreen/Youtube / RUDAR 7

Stambolića su u Košutnjaku u Beogradu otela petorica pripadnika JSO. Odvezli su ga na Zmejevac na Fruškoj gori.

On je ubijen s dva metka u potiljak, a njegovo telo je bačeno u jamu sa živim krečom.

Za njegovim telom tragalo se pune tri godine.

Telo Ivana Stambolića otkriveno je tek tokom akcije "Sablja".

Telo je pronađeno tako što je policiju do mesta ubistva doveo Nenad Šare, nekadašnji pripadnik JSO i svedok saradnik na suđenju.

Tri godine bile su potrebne da se pronađe leš Ivana Stambolića, a to je učinjeno 2003. godine na Fruškoj Gori gde je njegovo telo bilo zakopano i poliveno krečom.

Slike i video snimci ostataka Ivana Stambolića naježile su sve u Srbiji.

I danas se sećaju patika i kostiju koji se vade iz zemlje gde su posmrtni ostaci zverski ubijenog Stambolića bili pokopani.

Telo Ivana Stambolića izvučeno iz kreča
Telo Ivana Stambolića izvučeno iz kreča foto: Printscreen/Youtube / RUDAR 7


Dosadašnji rezultati istrage ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Slobodan Milošević.

Stambolića su, podsetimo, otela i ubila petorica pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO), takozvane crvene beretke. Milošević je u presudi označen kao nalogodavac ubistva.

Nalogodavac?
Nalogodavac?foto: Profimedia

Ubistvo Ivana Stambolića potreslo je Srbiju, ne samo zbog toga što je to još jedno od politički motivisanih ubistava koja su 90-tih godina bila česta u Srbiji, već i zbog same brutalnosti prilikom ovog zločina od strane ubica,dosadašnja saznanja u istrazi ukazuju na to da je Milorad Ulemek Legija naredio pripadnicima svoje jedinice da ubiju nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije.

Legija je izvršilac?
Legija je izvršilac? foto: Profimedia

Milorad Ulemek osuđen je na 40 godina zatvora kao organizator ubistva Stambolića. Radomir Marković dobio je 15 godina. Branko Berček, kao neposredni ubica, osuđen je na 40 godina. Kao saučesnik pripadnik JSO Nenad Bujošević osuđen je na 35 godina, a njegove kolege Leonid Milivojević i Dušan Maričić na po 30 godina zatvora.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media