UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA: Policija rasvetlila sačekušu na Voždovcu! (FOTO)
Rasvetljeno ubistvo Blaža Đurovića, Foto: Dragana Udovičić

Bio je oslobođen za jedno ubistvo

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA: Policija rasvetlila sačekušu na Voždovcu! (FOTO)

O motivu zločina zasad se samo nagađa

Objavljeno: 11:42h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N.I. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

On se sumnjiči da je 10. marta 2018. godine u Beogradu sa više hitaca iz automatskog oružja usmrtio B.Đ. (1979).

O motivu zločina zasad se samo nagađa. Prema nezvaničnim saznanjima, policija je pronašla biološke tragove osumnjičenog u zapaljenom automobilu, belom džipu BMV, iz kog je pucano na Đurovića. Navodno, tragovi osumnjičenog pronađeni su i na automatu kojim je likvidiran Đurović, a koji je bio u gepeku izgorelog vozila.

Policija je uhapsila osumnjičenog za ubistvo na Voždovcu
Policija je uhapsila osumnjičenog za ubistvo na Voždovcufoto: Dragana Udovičić

Prema nekim informacijama, Đurović i Ivanov, koji se sada sumnjiči za njegovu smrt, poznavali su se odranije. Inače, policija sada istražuje i indicije da li uhapšeni ima bilo kakve veze sa još jednom likvidacijom u Beogradu. Reč je o ubistvu Jovice Radonjića, u aprilu 2015. godine na Zvezdari, koji je likvidiran ispred zgrade u kojoj je živeo.

Ivanov je, inače, bio optužen za ubistvo Vladana Veličkovića, 18. januara 2015. godine u beogradskom hotelu “Majdan”. On je posle suđenja oslobođen optužbi, dok je na 13 godina osuđen njegov drug Slavko Buhanac.

Hapšeni je od ranije poznat policiji
Hapšeni je od ranije poznat policijifoto: Dragana Udovičić

Posle ubistva Veličkovića, Ivanov i Buhanac su pobegli iz zemlje. U novembru 2016. Ivanov je lociran i uhapšen u Austriji, a Buhinac nekoliko meseci kasnije u Nemačkoj. Interesantno je da su obojica “pala” u akciji srpske, austrijske i nemačke policije koja je radila na presecanju krijumčarskog kanala narkoticima.

Sumnja se da je Ivanov deo mnogo jače kriminalne grupe, koja deluje na ovim prostorima. Istražuje se indicija da je Đurovića ubio po nalogu vođe klana. Ranije je osuđivan za trgovinu narkoticima.

Đurović je ubijen ispred kuće svog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22. Dovezao je njega i decu, i u trenutku kada je krenuo ka svom domu na Voždovcu, primakao mu se džip BMV bele boje iz kog je zapucano na njega. Brat Saša je odmah istrčao iz kuće i pokušao je da mu pomogne, ali je Đurović na mestu ostao mrtav.

Ubistvo na Voždovcu
Ubistvo na Voždovcufoto: Dragana Udovičić

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović pohvalio je pripadnike Ministarstva koji su brzo i efikasno rasvetlili ovaj slučaj.

- Kriminalistička policija Policijske uprave za grad Beograd uhapsila je N.I. koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo teškog ubistva 39-godišnjeg B.Đ. Želim pre svega da pohvalim ljude iz kriminalističke policije koji su veoma brzo i efikasno rasvetlili ovaj slučaj. Hoću da dam podršku svim tim ljudima, za koje znam da danonoćno rade kako bi ljudi u Srbiji bili bezbedni - rekao je Stefanović.

On je istakao da pripadnici Ministarstva posvećeno i profesionalno rade na rasvetljavanju najtežih krivičnih dela.

- Dobro je što je takvih dela sve manje u našoj zemlji, ali ćemo nastaviti da insistiramo da svako krivično delo bude razrešeno. Nastavićemo i da intezivno radimo da obezbedimo sigurnost svim građanima Srbije - poručio je ministar.

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.