VOĐI GROBARA SMANJENA KAZNA: Dokazano da nije bio organizator nereda u kojem je stradao Bris Taton!
Apelacioni sud u Beogradu, Foto: Nebojša Mandić

ubistvo francuskog navijača

VOĐI GROBARA SMANJENA KAZNA: Dokazano da nije bio organizator nereda u kojem je stradao Bris Taton!

Kazna mu je smanjena na 10 godina

Objavljeno: 11:43h

Navijaču Partizana Đorđu Preliću Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu sa 12 na 10 godina za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona (28) u centru Beograda 2009.

Ovo je četvrta presuda po redu, a kazna mu je smanjena jer je sud zaključio da nije bio organizator nereda u kojima je stradao navijač Francuske.

- Utvrđeno je da Prelić nije bio jedan od organizatora napada za smrt Tatona. Zaključeno je da je bio istaknuti član navijačke grupe, a ne jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz", čiji se čelnici terete za napad - kaže sagovornik "Aloa".

Đorđe Prelić je na sednici Apelacionog suda izjavio da nije tukao Tatona i da je samo bio prisutan kada je izbila masovna tuča navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009, neposredno pred utakmicu Partizan-Tuluz, a u kojoj je stradao Taton.

Preliću je dosad smanjena kazna tri puta. Viši sud ga je početkom 2011. prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvora.

Suđenje zbog ovog krivičnog dela ponavlja se i Dejanu Puzigaći, koji je takođe negirao krivicu i učešće u tuči. On se tokom bekstva zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu, uhapšen je u septembru 2015. u Atini, a potom izručen Srbiji.

Uhapšen je u monaškoj odori, a tokom bekstva uzeo je monaško ime monah Sava.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.