DEŠAVALO SE DA ZABORAVI DA OSVEŠTA VODICU! Meštani progovorili o popu-dileru, ali on ĆUTI o svojoj ekipi
Sveštenik Stefan Mitrović, Foto: eparhijakrusevacka.com

na saslušanju

DEŠAVALO SE DA ZABORAVI DA OSVEŠTA VODICU! Meštani progovorili o popu-dileru, ali on ĆUTI o svojoj ekipi

U toku je intenzivan operativni rad na utvrđivanju kome je ova, očigledno ugovorena pošiljka narkotika, bila namenjena

Objavljeno: 11:50h

Svešteniku Srpske pravoslavne crkve Stefanu Mitroviću (36) iz Kruševca koji je uhapšen u Vrnjačkoj Banji zbog sumnje da je prodavao drogu, određen je pritvor do 30 dana odlukom Višeg suda u Kraljevu. Kako nezvanično saznajemo, na saslušanju u policiji osumnjičeni sveštenik Mitrović se branio ćutanjem. Uz krivičnu prijavu, u utorak uveče je priveden u Više javno tužilaštvo u Kraljevu na saslušanje.

Jerej Stefan Mitrović uhapšen je u ponedeljak uveče u Vrnjačkoj Banji prilikom pretresa njegovog automobila "opel astra", kruševačke registracije.

Policija je tada ispod suvozačevog sedišta pronašla i zaplenila kesicu sa 52,3 grama kanabisa i paketić sa 55 grama amfetamina, namenjenih, kako se pretpostavlja, daljoj prodaji na teritoriji Vrnjačke Banje i okoline.

- Osumnjičeni je izvesno vreme praćen i zaustavljen je na jednoj benzinskoj pumpi gde je potom i uhapšen zbog posedovanja narkotika. Nije bio u mantiji već u civilnom odelu. Nakon toga, u Domu zdravlja urađen mu je i test na psihoaktivne supstance i analiza je pokazala da u krvi ima supstance marihuane i amfetamina - kaže izvor blizak istrazi.

- U toku je intenzivan operativni rad na utvrđivanju kome je ova, očigledno ugovorena pošiljka narkotika, bila namenjena.

Zbog uhapšenog popa Stefana Mitrovića vidno je bilo neprijatno njegovim bivšim i sadašnjim parohijanima. Jerej je službu obavljao u Velikoj Drenovi, Zdravinja kod Kruševca, ali i Stragaru i Selištu. U Crkvu Svetog Đorđa podignutu u 14. veku, Mitrović je došao u 21. godini kao paroh zdravinjski, ali je vodicu svetio i u Vlaškom Polju i Provaliji, Pozlati, Sušici, Rlici...

- Mada se dešavalo da zaboravi da sveti vodicu, kao da smetne s uma, dešavalo se da ne dođe da iseče kolač, da zaboravi da plati struju i neke druge obaveze. Zbog toga su mu savetovali ljudi da u jednu svesku upiše sve dužnosti i da ujutro, posle molitve, krene da ih ispunjava - pričaju za "Novosti" meštani Zdravinja.

Milisav Ivanović, predsednik MZ Zdravinje, kaže da su svi neprijatno iznenađeni hapšenjem:

- Mnogi uopšte nisu sigurni koliko je on zaista sposoban za takvu vrstu kriminala. Došao je kod nas kao vrlo mlad, pa smo mu neke zaboravnosti opraštali upravo zbog godina.

Porodica Stefana Mitrovića, supruga i dvoje maloletne dece žive u Kruševcu kod Stefanove babe i dede, koji su redovno dolazili u Zdravinje. Oni, kako saznajemo, unukovu dramu teško preživljavaju.

- Naravno da smo šokirani vestima o preprodaji narkotika - iznosi za "Novosti" Dejan Savić, član Crkvenog odbora. - Određenih problema u radu tog sveštenika je bilo, ali nema smisla da sada pričamo da je i jahao metlu.

U susednom selu Belasica komentarišu za "Novosti" da narod ume da ispreda priče, ali da su sigurni da ukoliko je drogu dilovao, saradnike u ilegalnim radnjama pod Jastrepcem nije imao. "Poslodavac", odnosno Eparhija kruševačka, zvanično nije ocenila profesinalni rad jereja Stefana Mitrovića.

Jordoviću i veroučitelju - nanogica

Sveštenik iz Požege Milan Jordović (41) i njegov sugrađanin, nekadašnji veroučitelj Zoran Marinković (43), koji su krajem februara uhapšeni sa 27 kilograma skanka potpisali su sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku nagodbu, po kojoj će, umesto zatvorske kazne, obojica godinu dana nositi nanogvicu. Njih dvojica se i dalje nalaze u Okružnom zatvoru u Čačku, a čim u Čačak stignu uređaji za kućni zatvor, njih dvojica će biti pušteni iz pritvora. Zasad nema saznanja da je ovaj slučaj povezan sa hapšenjem u Vrnjačkoj Banji.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.