MALA JANA IPAK MORA DA SVEDOČI: Zoran Marjanović izlazi iz zatvora! SLEDI LI OBRT U SLUČAJU JELENINOG UBISTVA?
Jana će svedočiti?, Foto: Nebojša Mandić

novina

MALA JANA IPAK MORA DA SVEDOČI: Zoran Marjanović izlazi iz zatvora! SLEDI LI OBRT U SLUČAJU JELENINOG UBISTVA?

Jana će u Višem tužilaštvu biti saslušana u prisustvu psihologa, ali i advokata.

Objavljeno: 11:55h

Usvojen prigovor Sud naložio da se sasluša ćerka ubijene pevačice Jelene Marjanović, odbrana njenog muža očekuje da on bude pušten iz pritvora.

Viši sud u Beogradu vratio je tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv Zorana Marjanovića i naložio da sasluša njegovu ćerku Janu, koja je bila na nasipu 2. aprila 2016. u vreme kad je, kako se sumnja, on ubio svoju suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović.

Tužilaštvo ima rok od tri dana da donese naredbu o dopuni istrage, a branioci Zorana Marjanovića, advokati Veljko Delibašić i Nikola Dumnić smatraju da bi Jana mogla da bude ključni svedok, posle čijeg svedočenja će Zoran biti pušten iz pritvora.

- Nakon saslušanja ćerke Zorana i Jelene očekujemo da bi postupak mogao biti obustavljen, što je jedina pravedna odluka - kaže Nikola Dumnić za Kurir.

Sud je juče saopštio da je odluka veća da tužilaštvo treba da pribavi nove dokaze, između ostalog, da u svojstvu svedoka ispita malu Janu.

- Nisam očekivao ovakvu odluku suda. Ovo je kompromisno rešenje i za mene neočekivano, jer sam verovao da će sud smoći snage da donese jedino zakonito rešenje, a to je odluka da uopšte nema mesta optužbi - kaže Marjanovićev branilac - advokat Veljko Delibašić.

Prema njegovim rečima, Jana će u Višem tužilaštvu biti saslušana u prisustvu psihologa, ali i advokata. Kako je istakao, mala Jana je u prethodne nepune dve godine saslušavana najmanje pet ili šest puta.

Jana je saslušavana najmanje pet ili šest puta
Jana je saslušavana najmanje pet ili šest puta foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Privatna arhiva

- Policija i tužilaštvo, kršeći zakon, saslušali su je bez prisustva psihologa. Nesporno je da je Jana svaki put ispričala isto, da se toga dana nije odvajala od oca i da sve nije moglo da se odigra onako kako piše, pa je tužilaštvo pokušalo da taj ključni dokaz u istrazi preskoči. Da je dete reklo i jednu jedinu reč koja ide tužilaštvu u prilog, ona bi bila ključni svedok tužilaštva, ali pošto njen iskaz otklanja i najmanju sumnju od Zorana, tužilaštvu ona nije bila bitna - kaže Delibašić i napominje da je dete jedini svedok, jer je tog dana bila na nasipu sa ocem i majkom.

Podsetimo, prema navodima optužnice koja je vraćena na dopunu, Zoran je ostavio dete samo na nasipu, namamio Jelenu da siđe sa zemljanog puta, a potom je ubio.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.