DA LI JE ZBOG OVOG UBIJEN? Gokče prao pare i zidao stanove, imao svoje ljude među političarima u Srbiji!
Goran Tasić Gokče ubijen prošlog četvrtka u Amsterdamu, Foto: Daktilo

misteriozno ubistvo

DA LI JE ZBOG OVOG UBIJEN? Gokče prao pare i zidao stanove, imao svoje ljude među političarima u Srbiji!

Holandski mediji navode tvrdnje tamošnje policije da je Tasić stradao u obračunu narko-klanova, a zapaljeni automobil posle zločina ukazuje na stari "srpski rukopis" ubijanja

Objavljeno: 14:52h

Holandske vlasti tragaju za ubicama Gorana Tasića, koji je likvidiran prošlog četvrtka. Nelegalno stečen novac od prodaje narkotika širom Evrope, ulagao je uglavnom u kvadrate po Beogradu.

Ubistvo Vranjanca Gorana Tasića Gokčeta (46) prošlog četvrtka u Amsterdamu najverovatnije je epilog sukoba srpskih kriminalnih klanova oko evropskog narko-tržišta, ali i pranja novca. Holandske luke su poslednjih godina jedan od centara krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, a glavni bosovi sa ovih prostora "smestili" su se u Švedsku odakle kontrolišu narkokanale i distribuciju.

Holandski mediji navode tvrdnje tamošnje policije da je Tasić stradao u obračunu narko-klanova, a zapaljeni automobil posle zločina ukazuje na stari "srpski rukopis" ubijanja. Ovaj Vranjanac je boravio na relaciji Vranje - Stokholm, a nelegalno stečen novac, prao je čak i zidanjem stanova i objekata po Beogradu.

- Imao je svoje ljude među biznismenima, ali i političarima u Srbiji - navodi naš izvor. - Uvek je imao mnogo para, kao i krivičnih prijava. Sumnjalo se da trguje narkoticima, ali u Srbiji za to nikada nije odgovarao. Ovde je prao novac. Voleo je starlete, ali i novinarke.

Tasić nije jedini čovek sa ovih prostora, koga dovode u vezu sa srpskom mafijom na severu Evrope i koji je tamo stradao. Početkom maja 2003. godine u centru Stokholma, u po bela dana, ubijen je Ratko Đokić rodom iz Podgorice, ali u to vreme jedan od glavnih vođa srpskog podzemlja u Skandinaviji. Zvali su ga "kraljem kocke".

O ovom pedesetogodišnjaku se govorilo kao o čoveku koji je oko sebe okupio sve nekadašnje jugoslovenske kriminalce, da se bavi svim i svačim pa čak i švercom duvana. Njegovo ime dospelo je u žižu javnosti 2001. kada je zagrebački list "Nacional" počeo u nastavcima da objavljuje tekstove o neleglanoj trgovini cigaretama. Tvrdio je u izjavama da je u šverc umešan tadašnji državni vrh Crne Gore. Njegove ubice su otkrivene, reč je o srpskim i crnogorskim državljanima. Dvojica su iza rešetaka dok se za trećim još traga i sumnja se da se krije na teritoriji Srbije.

U Švedskoj je ubijen i Dragan Joksović Joksa i to pre 20 godina. Joksović, jedan od najboljih prijatelja i kum Željka Ražnatovića Arkana, likvidiran je 4. februara 1998. u foajeu hipodroma Solvala u Stokholmu. Mafija je angažovala dvadesetogodišnjeg narkomana Finca Jana Raninena, koji je Arkanovom prijatelju pucao dva puta u glavu. U tom trenutku ovaj Srbin važio je za najveći autoritet u skandinavskom podzemlju.

Švedska policija je tada sumnjala da srpski kriminalci, pored nekih koji se bave trgovinom narkoticima, najviše švercuju cigarete i da obrću milione na godišnjem nivou. Navodno, Joksović je bio glavni "bos" u tom krijumčarenju sve do smrti, a u jednom trenutku mu se pridružio i Ražnatović.

Početkom 2010. u Švedskoj je u nekoliko gradova došlo do sukoba narko-bandi koje su poreklom sa naših prostora. Tamošnji mediji su zabeležili da je tih godina najveći rat besneo između "novopazarske" i "preševske" kriminalne grupe. Bilo je ubijenih ali i ranjenih na obe strane. Ove dve mafijaške ekipe su se "specijalizovale" za distribuciju heroina.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.