KO JE ZAISTA BIO GOKČE: Sve o biznismenu iz Vranja koji je ubijen u Amsterdamu! (FOTO)
Goran Tasić Gokče ubijen je u Amsterdamu, Foto: vranjenews

prave informacije

KO JE ZAISTA BIO GOKČE: Sve o biznismenu iz Vranja koji je ubijen u Amsterdamu! (FOTO)

Za navodni pokušaj ubistva Aleksandra Dimtrijevića 2008, oslobođen je optužbe

Objavljeno: 14:55h

U Amsterdamu ubijeni Vranjanac Goran Tasić Gokče (46) pojavio se devedesetih godina prošlog veka u Vranju i brzo stekao status žestokog momka sa vranjskog asfalta, piše portal Vranje News.

Kretao se uglavnom u trouglu Vranje - Beograd – Švedska, a u njegovom kriminalnom dosijeu, od 1991. do 2008. godine, nabrojano je bilo dvadesetak, uglavnom sitnih krivičnih dela koja su, u skladu sa zakonom, posle proteka određenog vremena brisana iz kaznene evidencije.

Učestvovao je aktivno u političkom životu, ponajviše kao finansijer političkog delanja Nove Srbije. Na taj način je stekao zavidnu reputaciju u samom vrhu stranke, a kad god bi Velja Ilić pohodio Vranje, viđan je u Tasićevom društvu. Poslednjih godina, što se može videti i po njegovom Fejsbuk profilu, podržavao je političku opciju SNS.

foto: Vranjenews

Njegovo ime svih ovih godina vezivalo se za razne prestoničke kriminalne klanove i imena, ali je Tasić takve glasine uvek demantovao, govoreći da je on samo čovek iz biznisa. Direktno je, na konferenciji za medije koju je sam sazvao 2010. godine u Vranju, demantovao medijske spekulacije "da je član Kekinog klana".

Osuđen je u Vranju za prvo krupnije krivično delo koje se vezivalo za njegovo ime. Godine 2003, prema sudskim spisima, pokušao je likvidaciju Zorana Popovića Popa u Vranju, pucajući na ovoga iz automobila u pokretu. Osuđen je posle sedam, osam godina suđenja najpre na pet i po godina, a potom je presuda preinačena na tri godine i tri meseca zatvora. Odslužio je dve godine u Okružnom zatvoru u Vranju (pritvor) i u KPZ Niš.

Za navodni pokušaj ubistva Aleksandra Dimitrijevića 2008, oslobođen je optužbe nekoliko godina kasnije zbog nedostatka dokaza i promene iskaza oštećenog. Taj događaj zbio se 17. septembra 2008. godine, u blizini Doma Vojske u Vranju. Posle oslobađajuće presude, Tasić je tražio od države da mu nadoknadi troškove postupka od oko 50.000 evra, kao i naknadu nematerijalne štete koja se po zakonu isplaćuje licima koja su neosnovano bila u pritvoru (Tasić u pritvoru proveo šest meseci) – sve ukupno oko 100.000 evra.

foto: Facebook

Oslobođen je prošlog leta i na suđenju za krivično delo iznude na štetu nekadašnjeg poslanik Nove Srbije iz Vranja Radoslava Mojsilovića. Optužbom mu se stavljalo na teret da je, navodno, iznuđivao novac od Mojsilovića.

Sve optužbe da je, navodno, „neutvrđenog datuma, u periodu od 10. do 25. avgusta 2009. godine, pod pretnjom ugrožavanja života“, naterao Mojsilovića da mu, navodno, na štetu tuđe imovine preda velike svote novca, pale su u vodu.

Poslednji krupan incident koji se vezuje za Tasićev boravak u Vranju dogodio se 27. jula 2015. godine. Tada je, posle neproverenih glasina, Više javno tužilaštvo objavilo da je ispred restorana „Simpo“ na brdu „Pržar“ iznad Vranja, došlo do pucnjave i da je s tim događajem u vezi Policijska uprava (PU) Vranje podnela krivičnu prijavu protiv Tasića po dva osnova: zbog sumnje na izvršenje „krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz člana 113, u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika učinjenog na štetu D.Đ. iz Vranjske Banje“, kao i „zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348, stav 5, u vezi s stavom 1 Krivičnog zakonika“.

Nakon sprovedene istrage pred postupajućim zamenikom VJT, doneta je 16. novembra 2015. naredba o završetku istrage, a 24. novembra iste godine predmet je dostavljen nižem, Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Vranju sa nacrtom optužnog predloga protiv Tasića, ali za sasvim drugim krivičnim delom koje mu se imputira - nasilničko ponašanje (član 344, stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, zaprećena zakonska kazna od šest meseci do pet godina zatvora, u praksi češće na granici zakonskog minimuma).

foto: Aleksandar Jovanović Cile

U poslednje vreme pominjao se kao suvlasnik noćnog kluba „Mažestik“ u Vranju, ali je on to više puta demantovao u izjavama za medije. Nedavno je obelodanio da se povlači sa mesta predsednika FK Vranjska Banja "zbog prezauzetosti poslovnim obavezama".

Goran Tasić Gokče (46) ubijen je u pucnjavi koja se u četvrtak dogodila u Amsterdamu, javili su holandski mediji, a informaciju potvrdio njegov brat Zoran Tasić u izjavi za lokalni OK portal.

Navodno je reč o obračunu u vezi sa narkoticima, javili su holandski internet portali.

Mediji javljaju da je Tasić preminuo u petak ujutro u bolnici.

Iako policija još nije spremna da iznese više detalja, poznato je da se pucnjava dogodila u četvrtak oko 22.15 časova po lokalnom vremenu, ali je tek u subotu potvrđen Tasićev identitet.

(Espreso.co.rs/Vranje news)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.