NIJE IMAO NI PRIJATELJA NI DEVOJKU: Programera UBICU niko nije poznavao, u rodnom Vranju poznat kao GENIJE koji nikad nije pao ispit
Nebojša Stojilković, ubistvo u Ruzveltovoj, Foto: Kurir, Zorana Jevtić

UBISTVO KOJE JE ŠOKIRALO SRBIJU

NIJE IMAO NI PRIJATELJA NI DEVOJKU: Programera UBICU niko nije poznavao, u rodnom Vranju poznat kao GENIJE koji nikad nije pao ispit

U Ulici vojvoda Savatija 3, u kojoj je živeo programer ubica koji je danas preminuo, i dalje se vide tragovi krvi, prašina i oseća garež posle eksplozije koju je, na još nerazjašnjen način izazvao Nebojša Stojilković (30)

Objavljeno: 15:10h

O Nebojši Stojilkoviću, ubici koji je pištoljem usmrtio bivšeg šefa i teško ranio jednog kolegu u softverskoj firmu u Ruzveltovoj ulici, u Beogradu malo ko od poznanika govori. Sve što znaju je da je bio samotnjak, asocijalan, da komšijama nije voleo da kaže ni "Dobar dan".

U Ulici vojvoda Savatija 3, u kojoj je živeo programer ubica koji je danas preminuo, i dalje se vide tragovi krvi, prašina i oseća garež posle eksplozije koju je, na još nerazjašnjen način izazvao Nebojša Stojilković (30).

Nakon što je u firmi "Privredni savetnik Informacione tehnologije" na licu mesta ubio direktora Branka Kanjevca (52), a iz pištolja ranio kolegu Marka Filipovića, Stojilković se uputio u zgradu u kojoj je poslednjih meseci živeo sam.

Stigao je u stan na Zvezdari, u Ulici vojvode Savatija 3, i izazvao eksploziju i pucao sebi u glavu.

Po jednoj verziji on je aktivirao bombu, po drugoj je pucao u plinsku bocu koja je eksplodirala, a zatim dovela i do požara u zgradi.

Većina komšija, međutim, tvrdi da je za Nebojšu, iako je živeo u njihovoj zgradi, prvi put čula juče preko medija.

- Predsednik skupštine stanara nam je rekao juče da se on u zgradu doselio pre pola godine i da je tu živeo kao podstanar - rekao nam je jedan od komšija.

Ubistvo u Ruzveltovoj
Ubistvo u Ruzveltovoj foto: Zorana Jevtić

Niko od stanara višespratnice nije znao da kaže gotovo ništa o svom komšiji.

- Živeo je na drugom spratu, ništa drugo ne znamo o njemu. Ni da li ima porodicu ni čime se bavi. Retko smo ga viđali, nije se družio ni sa kim iz komšiluka - pričaju stanari iz Vojvode Savatija.

Ni njegove bivše kolege na mestu nesreće nisu mogle da kažu ništa više.

- Ne želimo da komentarišemo - kratak je bio njihov odgovor.

U zgradi u Vojvode Savatija 3 na Zvezdari žive mahom mlađi ljudi, dosta je i studenata, koji, kako sami kažu, ne održavaju neke značajnije komšijske veze.

Ubistvo u Ruzveltovoj
Ubistvo u Ruzveltovoj foto: Zorana Jevtić

- Živimo sprat iznad stana u kojem se dogodila eksplozija, ali tog mladića nismo poznavali. Srećom pa zbog ludog čina niko drugi nije povređen - ispričala je kratko jedna od komšinica.

Zbog svega što se desilo prethodnog dana, većina njih danas nije želela ni da otvara vrata i odgovara na pitanja novinara.

- Iskreno, ne znamo ko je muškarac koji je pokušao da se raznese u eksploziji - rekli su reporterima "Blica" i u obližnjoj radnji, uz napomenu da su ga prvi put videli na slikama u novinama i na društvenim mrežama.

Rodom iz Vranja

Kako saznajemo, Stojilković je rodom iz Vranja. Roditelji su mu zaposleni u inostranstvu, pa je on živeo sam u stanu u Beogadu. Nije imao devojku, ni mnogo prijatelja.

Ubistvo u Ruzveltovoj
Ubistvo u Ruzveltovoj foto: Zorana Jevtić

Komšije iz Vranja, za Nebojšu pak, pričaju drugačije, kažu da je bio "izuzetno dete" i da je, otkad je otišao na studije, slabo dolazio u Vranje.

- Nebojša je oduvek bio izuzetan đak, genije pravi. Njegova majka Fidanka znala je da nam kaže kako nije bilo ispita da je pao, kao i da je ređao samo desetke u indeksu. Njegova starija sestra Jelena je takođe bila izuzetan đak, uvek su se javljali kad prođu ulicom, ali smo slabo pričali. Nebojša se nije nešto mnogo družio sa ostalom decom, već je bio veoma vezan za sestru - kaže jedna od komšinica.

U roditeljskoj kući Nebojše Stojiljkovića, žive samo njegove baka po ocu, a u kućici pored nje baka i deka po majci.

Svo troje su srčani bolesnici i još uvek ne znaju šta je njihov unuk učinio.

- Nebojšini roditelji Novica i Fidanka, rade u Sloveniji, dok je sestra zaposlena na nekom od beogradskih fakulteta. Majka im je radila u "Jumku“, a za oca nisam siguran da li je i on radio u ovoj firmi, uglavnom bio je radnik. Iz Slovenije su dolazili da obiđu svoje roditelje, ovde provodili odmor, išli na more i u povratu opet svraćali do kuće ovde u Rudini - navodi jedan od komšija.

Nebojša je u Vranju išao u OŠ "Dositej Obradović“ i Gimnaziju "Bora Stanković“.

Ubistvo u Ruzveltovoj
Ubistvo u Ruzveltovoj foto: Zorana Jevtić

Ubio direktora, ranio kolegu, pa digao ruku na sebe

Prema jednoj verziji, Stojilković je dobio otkaz pre nekoliko dana u firmi "Privredni savetnik za informacione tehnologije", koja se bavi izradom softvera, te je izrevoltiran došao u prostorije gde je nekada radio.

Dok je Stojilković uspeo da usmrti bivšeg šefa Branka Kanjevca, i reško rani kolegu Marka Filipovića, treći zaposleni koji se zatekao na datom mestu, Igor Radenković, izbegao je metak iskočivši kroz prozor.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica nije posedovao legalno kupljen i prijavljen pištolj koji je prijavio MUP-u. Veruje se da je oružje kupio na crnom tržištu ili ga je nasledio, ali dozvolu za njegovo nošenje i držanje - nije imao. Stojilković je danas u Urgentnom centru podlegao stravičnim povredama koje je zadobio kada je sebi pucao u glavu i od požara i eksplozije koju je namerno izazvao.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.