Pljačka godine? Upali i odneli 50.000 dolara iz Pakistanske ambasade usred Beograda!

PROFESIONALNI LOPOVI

Pljačka godine? Upali i odneli 50.000 dolara iz Pakistanske ambasade usred Beograda!

Službenici pakistanske ambasade bili su u šoku kada su 3. janura otvorili službene prostorije i otkrili da je njihov sef opljačkan
Objavljeno:

Službenici pakistanske ambasade bili su u šoku kada su 3. janura otvorili službene prostorije i otkrili da je njihov sef opljačkan i da je iz njega ukradeno 50.000 dolara, kao i pojedina dokumenta. Policija intenzivno radi na ovom slučaju, koji se tretira kao prioritetan budući da se radi o inostranom poslanstvu. - Ambasada nije radila od 31. decembra do 3. januara, kada je i uočeno da je sef obijen. Budući da ništa nije ispreturano i da je samo sef obijen, to ukazuje da se radi o profesionalcima. Očigledno da su imali dojavu kada ambasada ne radi, kada ima najmanje čuvara, kao i gde se nalazi sef. Takođe, pitanje je da li su znali i gde su sigurnosne kamere postavljene, ali to tek treba da se utvrdi nakon pregledanja snimaka. Interesantno je da su osim 50.000 dolara ukaredena i dokumenta koja su čuvana u sefu - navodi izvor "Alo!".

Policija je čitav prostor oko ambasade pažljivo pretražila, a unutrašnjost zgrade je takođe urađena da bi se pronašli eventualni otisci koje su mogli ostaviti pljačkaši. - Tražila se, da tako kažem, greška lopova. Dakle, da li im je ispao neki deo odeće ili alata za obijanje s kog bi moglo možda se skine DNK nekog od njih. Pa da na taj način dođe do povezivanja i otkrivanja lopova. Takođe, saslušani su svi radnici iz ambasade koji su mogli da tipuju i odaju informacije razbojnicima. Pregledaju se ne samo snimci iz ambasade već i s okolnih zgrada, kao i sigurnosne kamere koje se koriste u saobraćaju - navodi jedan sagovornik. (Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.