Izrešetan brat Vlade Japanca: Napadač iz džipa ispalio 15 metaka kroz šoferšajbnu! (FOTO)
U sačekuši ubijen Blažo Đurović, izrešetan sa 15 metaka, Foto: Filip Plavčić, Damir Dervišagić, MUP Srbije, Ilustracija

ni Hitna mu nije pomogla

Izrešetan brat Vlade Japanca: Napadač iz džipa ispalio 15 metaka kroz šoferšajbnu! (FOTO)

Blažin brat je čuvši rafale, odmah istrčao i pokušao da mu pomogne, ali bilo je kasno

Objavljeno: 15:16h

Blažo Đurović (39) izrešetan je sinoć sa 15 metaka ispred kuće svog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca na Dušanovcu. Blažo, koji je od ranije poznat policiji i Saša su braća po majci Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac, koji se u beloj knizi MUP-a iz 2001. godine pominje kao član zloglasnog "zemunskog klana", a sada se bavi ugostiteljstvom.

Izvor iz istrage kaže da je Blažin dosije sadrži više od 10 krivičnih dela, među kojima su otmica, iznuda, razbojništva, krađe, posedovanje nelegalnog oružja... Policija, za sada, njegovo ubistvo ne dovodi u vezu sa Jovanovićem.

Blažo oko 17.30 dovezao brata Sašu i njegovo maloletno dete do kuće na Dušanovcu. Kad su Saša i dete izašli iz kola i ušli u dvorište, napadač je prišao Đurovićevom BMW-u i kroz šoferšajbnu ispalio u njega 15 metaka.

Blažin brat je čuvši rafale, odmah istrčao i pokušao da mu pomogne, ali bilo je kasno.

- Saša je razbio staklo na vozačkim vratima i pokušao da izvuče brata iz kola, ali Blažo je već bio mrtav. Policija i C - navodi izvor.

Ubica i njegov saučesnik odvezli su se džipom do naselja Kumodraž, gde su zapalili vozilo. U gepeku izgorelog BMW X5 pronađena je puška kojom je najverovatnije likvidiran Đurović.

- Oružje je trenutno na veštačenju, kao i zapaljeni džip. Postoje informacije da su osumnjičeni nakon paljenja džipa seli u neki crveni automobil bez tablica, koji ih je čekao u susednoj ulici - objašnjava izvor.

Iako su kamere na Sašinoj kući snimile ubistvo, napadač je bio maskiran i nije ostavio tragove na mestu zločina.

Đurović je 2016. izašao sa robije, a nakon toga se primirio i rešio da se bavi samo legalnim poslovima. Stanovao je u ulici Ljube Vučkovića na opštini Voždovac sa suprugom, sinom i ćerkom.

Blažo i Saša su braća po majci Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac, koji je devedesetih bio poznat u Beogradu kao žestoki momak. Povezivali su ga sa Zemunskim klanom, ali nikad nije osuđen za nedela ove bande, a sumnjiči se i da je učestvovao u atentatu na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali je posle šest meseci pušten na slobodu jer nije bilo dovoljno dokaza protiv njega. Za to je posle tužio državu i dobio odštetu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.