JEZIVI DETALJI O POLICAJCIMA KOJI SU OTIMALI ZEMUNCE: Novaka su presreli na ulici, cele noći MUČILI, a on se onda UBIO!
Foto: Kurir.rs

OD NJEGA JE SVE POČELO

JEZIVI DETALJI O POLICAJCIMA KOJI SU OTIMALI ZEMUNCE: Novaka su presreli na ulici, cele noći MUČILI, a on se onda UBIO!

Pet godina kasnije, na uglu Sarajevske i Nemanjine ulice Novaka su kidnapovala trojica muškaraca s policijskim legitimacijama

Objavljeno:

Saša Đajić, zvani Džaja, pripadnik Žandarmerije, i penzionisani policajac Milan Radukić uhapšeni su posle 21 godine zbog sumnje da 1997. učestvovali u prvoj otmici „zemunaca“, u kojoj je u rukama pokojnog vođe zloglasnog klana Dušana Spasojevića završio Novak Stevanić (22).

Novak Stevanić na meti napadača prvi put je bio u avgustu 1992. godine. Dvojica naoružanih razbojnika upala su u njegov stan u Ulici Ivana Milutinovića, vezali ga i uzeli ključeve od stana, lokala, automobila i novac.

Pet godina kasnije, na uglu Sarajevske i Nemanjine ulice Novaka su kidnapovala trojica muškaraca s policijskim legitimacijama.

Mladić je odveden u magacin DB u beogradskom brodogradilištu, gde su mu napadači vezali oči maramom, a preko usta i nosa mu zalepili selotejp. Novak je cele noći tučen, a otmičari su od njega tražili da im kaže gde drži novac.

Potom su mu uzeli ključeve stana u Požarevačkoj ulici, otišli tamo i brusilicama isekli sef iz kojeg su odneli tri pištolja, 4,5 kilograma zlata i dijamanata, 50.000 maraka i oko 10.000 maraka u dinarima. Novak je sutradan ostavljen na ulici, da bi nakon toga slučaj prijavio policiji.

Iako su ga sutradan pustili, nastavili su da mu prete, zbog čega se mladić naposletku ubio.

Nakon pljačke sefa u porodičnom stanu Stevanića, analizom pronađenih otisaka, utvrđeno je da je deo otisaka pripadao jednom od vođa "zemunskog klana" Dušanu Spasojeviću. Dejan Milenković Bagzi, jedan od svedoka saradnika svojevremeno je rekao da može da tvrdi da su u Novakovoj otmici učestvovali Dušan Spasojević i Mile Luković.

OTAC OTETOG MLADIĆA
OTAC OTETOG MLADIĆAfoto: Nebojša Mandić

Otac otetog mladića, Zoran Stevanić u nedavnoj ispovesti za Kurir prisetio se torture kroz koju je njegov sin prošao 22. avgusta 1997. godine. kada je bio kidnapovan. On tvrdi da je otmica njegovog sina prva u Srbiji i da je već 20 godina pod velom tajne.

- Kidnaperi su ga čitave noći držali u magacinu Državne bezbednosti i maltretirali ga. Maltretirali su ga, tukli i mučili sve dok im nije rekao gde nam je sef. Onda su otišli u naš stan i brusilicom su isekli parket kako bi došli do sefa sa zlatom i parama. Potom su ga izbacili na ulicu - priseća se Stevanić.

Kako kaže, Novak se nekoliko meseci kasnije ubio jer je bio izložen raznim pritiscima i od strane otmičara, ali i od strane policije.

- Policija je pokušavala da nas ubedi da je Novak izmislio otmicu. On nije mogao da izdrži toliki pritisak, plašio se za porodicu - kaže Stevanić.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.