Obrt na suđenju za ubistvo Vlastimira Miloševića: DNK TRAGOVI NA MESTU UBISTVA NISU BELIVUKOVI!
Velja nevolja, Foto: Zorana Jevtić

nema dokaza!

Obrt na suđenju za ubistvo Vlastimira Miloševića: DNK TRAGOVI NA MESTU UBISTVA NISU BELIVUKOVI!

Veštak Milica Keckarević je pred Višim sudom objasnila da DNK trag, izuzet s ulaznih vrata zgrade u ulici 27. marta, iz koje je Vlastimir Milošević izašao 30. januara 2017, neposredno pre nego što ga je nepoznati počinilac likvidirao, pripada NN muškom licu.

Objavljeno: 11:50h

Na suđenju Veljku Belivuku (32), zvanom Velja Nevolja, optuženom za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića (34), juče se došlo do zaključka da DNK trag nađen na mestu ubistva, a na osnovu kojeg mu je određen pritvor, zapravo ne pripada njemu!

Veštak Milica Keckarević je pred Višim sudom objasnila da DNK trag, izuzet s ulaznih vrata zgrade u ulici 27. marta, iz koje je Vlastimir Milošević izašao 30. januara 2017, neposredno pre nego što ga je nepoznati počinilac likvidirao, pripada NN muškom licu.

- U izveštaju, koji je išao uz krivičnu prijavu, navedeno je da biološki tragovi s ulazne kapije u zgradu u ulici 27. marta pripadaju Veljku Belivuku. Otkud tragovi Veljka Belivuka u tom izveštaju, kada u zaključku veštaka, dostavljenom sudu, stoji da taj trag ne potiče od Veljka Belivuka? - pitao je branilac veštaka Milicu Keckarević.

Ona je odgovorila da je u tom prvom izveštaju pogrešila.

- Pogrešno smo protumačila tragove u usmenoj komunikaciji sa krim-tehničarima iz MUP-a. Posle smo shvatili da to nije taj trag. Ni u jednom svom nalazu nisam napisala da trag s ulaznih vrata pripada Belivuku. Ni na jednom analiziranom tragu iz 27. marta nema tragova Veljka Belivuka - rekla je Keckarevićeva i dodala da na automobilima, koji su korišćeni u ovom krivičnom delu, ima bioloških tragova Veljka Belivuka.

Ubistvo Vlastimira Miloševića
Ubistvo Vlastimira Miloševićafoto: Nebojša Mandić

Ostaju u pritvoru

Odbrana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića juče je ponovo zatražila da se njihovim branjenicima ukine pritvor ili da se zameni kućnim pritvorom. Sudija Slavica Nikolić odbila je ovaj predlog i naložila da se na sledećem ročištu sasluša policajac, koji je vršio uviđaj, kao svedok.

Odbrana je na jučerašnjem ročištu zaključila da je loša komunikacija između operativca i stručnjaka dovela do toga da Veljku Belivuku bude određen i produžen pritvor.

Takođe, veštak Milica Keckarević rekla je i da su dva biološka traga nađena na mestu ubistva bila kontaminirana od policajca koji je vršio uviđaj, a advokati odbrane postavili su pitanje: „Da li sve ide u pravcu toga da je policajac pomagao tužilaštvu da namesti tragove?

Ne zna se ko je ubica

Veštaci, koji su analizirali snimke sa sigurnosnih kamera, koje su snimile ubicu, juče su rekli da oni nisu mogli da odrede pol, godine, visinu, težinu, niti rasu ubice. S obzirom na to da je osoba, za koji se veruje da je ubica, na snimcima u stalnom pokretu i da su snimci lošeg kvaliteta, mogli su samo da zaključe da je ona na sebi imala tamnu jaknu, tamne farmerke i tamnu obuću.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić, kome se sudi u odsustvu, optuženi su da su pomagali nepoznatom počiniocu da likvidira Vlastimira Miloševića.

Milošević je ubijen 30. januara prošle godine na tramvajskim šinama u ulici 27. marta.

Belivuk je uhapšen nedelju dana kasnije, a tokom istrage bio je označen kao direktni počinilac ubistva.

Međutim, optužen je za pomaganje nepoznatom počiniocu.

BONUS VIDEO:

Dragan Đilas, konferencija

(Espreso.co.rs / Alo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.