ROĐENU MAJKU UBILI JER NISU HTELI DA JE IZDRŽAVAJU! Stravični detalji zločina kod Vranja!
Braća pretuka majku do smrti, Foto: Dragana Udovičić

strava i užas!

ROĐENU MAJKU UBILI JER NISU HTELI DA JE IZDRŽAVAJU! Stravični detalji zločina kod Vranja!

Dva brata Dejan (31) i Martin (38) Aleksić uhapšeni su juče zbog sumnje da su prošlog petka mučki nasmrt pretukli svoju slepu majku Javorku (68) u porodičnoj kući u Trgovištu kod Vranja

Objavljeno:

Prema našim saznanjima, brutalno ubistvo nesrećne žene dogodilo se u petak posle podne, dok je njena smrt prijavljena tek tri dana kasnije. Muškarci su majku tukli rukama po čitavom telu, a od stravičnih batina nemoćna žena je preminula.

Motiv ovog ubistva i dalje nije poznat, a prema prvim informacijama, sumnja se da su muškarci ubili svoju majku jer nisu više želeli da brinu o njoj.

- Dejan, jedan od njih, prijavio je Hitnoj pomoći smrt majke tek u ponedeljak. Doktorka je došla i ustanovila smrt, međutim, primetila je sumnjive modrice i krv po glavi nesrećne žene - priča izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Kako saznajemo, u kući su tada bili i Dejan i Martin, a kako ih se doktorka uplašila da i nju ne napadnu, tek pošto je konstatovala smrt pozvala je policiju i prijavila svoje sumnje.

- Javorka je bila bolesna i stara žena. Teško je hodala, a poslednjih godina izgubila je i vid. Braća su prijavila njenu smrt kao prirodnu. Policija je odmah došla u njihovu kuću i nakon obavljenog uviđaja i operativnog rada uhapsila dvojicu muškaraca. Takođe, naložena je obdukcija kako bi bile utvrđene povrede, ali i koja je bila kobna po jadnu ženu - priča izvor „Blica“.

Prema našim saznanjima, jedan od osumnjičene braće, Dejan Aleksić, tek što je izašao iz zatvora.

- Početkom prošle godine Dejan je brutalno pretukao majku. Tada je obavešten i Centar za socijalni rad u Trgovištu. Javorka je tada bila momentalno prebačena u prihvatnu stanicu gde je bila nekoliko meseci, međutim, posle nekog vremena ona je sama zahtevala da ode svojoj kući - objašnjava naš sagovornik.

Centar za socijalni rad pokrenuo je tužbu za nasilje u porodici protiv Dejana.

- Centar nije bio obavešten da je Dejan pušten iz zatvora. Martin kao i Dejan poznati su ovoj instituciji odranije jer su zajedno sa majkom bili korisnici socijalne pomoći više godina. Nakon što su se zaposlili u Javnom komunalnom preduzeću u Trgovištu, pomoć im više nije dodeljivana. Javorka je nastavila da prima novčanu pomoć, a posećivala je Centar kako bi tražila jednokratnu pomoć, lekove, novac - kaže izvor „Blica“.

Kako objašnjava naš izvor, Javorka se stalno žalila na sina Dejana, dok je za Martina uvek imala reči hvale govoreći da je izdržava.

- Javorka je pre 20 godina ostala udovica sa petoro dece. Pre nekoliko godina umrla joj je ćerka. Druga ćerka, kao i sin Goran osamostalili su se i osnovali porodice. Poslednjih godina živela je s Martinom i Dejanom - priča naš sagovornik.

Kako „Blic“ saznaje, Dejan i Martin žalili su se prijateljima kako ne mogu više da brinu o bolesnoj majci.

- Govorili su kako im je svega preko glave, kako hoće da je smeste u neku ustanovu, kao i da neće više da troše novac na nju - pričaju njihovi poznanici.

Dejan je izašao iz Okružnog zatvora u Vranju 14. februara ove godine nakon što je odležao tromesečnu kaznu zbog šumske krađe. Pre toga godinu dana bio je u zatvoru zbog teške krađe.

Deveta žena ubijena u porodičnom nasilju od početka 2018. godine

Javorka Aleksić (68) deveta je ubijena žena za prvih 59 dana 2018. godine u porodičnom nasilju. Alarmantan podatak je da su žene od 1. januara ove godine ubijane na gotovo nedelju dana uprkos prošlogodišnjim izmenama zakona i pojačanoj osetljivosti društva kada je ovaj problem u pitanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.